Лионел Меси би искал иконата на световния футбол Диего Марадона

...
Лионел Меси би искал иконата на световния футбол Диего Марадона
Коментари Харесай

Меси: Бих искал Марадона да ни бе връчил световната титла

Лионел Меси би желал иконата на международния футбол Диего Марадона да можеше да му връчи купата на Световен първенец по футбол предишния месец в Катар, само че не съжалява за дългото време, в което се е борил за най-големия вероятен приз.

Меси беше главната фигура за третата международна купа в историята, а също по този начин завоюва и премията Златната топка със седемте си гола на шампионата. Две от попаденията бяха във финала против Франция.

Триумфът на " Албиселесте " е първи на Мондиал и втори на огромен шампионат след кончината на Диего Марадона през 2020-а година. Самият Дон Диего имаше същата роля през 1986-а година, когато страната за повторно се окичи със званието международен първенец.

По време на изявление, обещано в Париж пред журналиста Анди Куснецоф, Меси изрази голямото си страдание, че Марадона – селекционер на отбора на Световното състезание през 2010-а година, не е жив, с цел да стане очевидец на неговия висш миг в кариерата.

" Бих желал Диего да ми връчи купата или най-малко да види всичко това, да види Аржентина като международен първенец. Знам по какъв начин обичаше националния тим на нашата страна и това е всичко, което той искаше ", споделя Меси. " Мисля, че от небето – както доста хора, които ме обичат, ми дадоха мощ ".

Лионел Меси трябваше да чака до своето пето Световно състезание по футбол, с цел да стане първенец, само че самият той счита това за най-подходящ миг.

" Дори аз да трябваше да предпочитам момента, щеше да е този. Това е краят на кариерата ми, затварям един цялостен цикъл от живота си. Постигнах всичко с националния тим, както постоянно съм мечтал. Постигнах всичко в кариерата си, самостоятелно. Беше съвършеният метод да кажа завършек на кариерата си. И стана неповторимо! Когато започнах с футбола, в никакъв случай не съм си представял, че всичко това ще се случи. И достигането ми на този миг беше най-хубавото, което мога да си пожелая. Нямам право да се окайвам и не мога да желая повече. Спечелихме Копа Америка, в този момент и Световното състезание. Не остана друго ", добавя аржентинският талант.

Лионел Меси фактически имаше запаметяващи се моменти в Катар, само че и някои, с които не се гордее. Например прекомерно бурната наслада на четвъртфинала пред селекционера на Нидерландия Луис ван Гал, която по-късно самичък назова " неуважителна ", както и изявление след края на мача, когато назова Вут Вегхорст " простак ".

Меси добавя, че не се гордее с тези си осъществявания: " Знам какво споделих на Ван Гаал, само че страстта от насладата ми пристигна ненадейно. Беше просто под въздействие на момента. Не одобрявам това, което направих. Не ми харесва и какво стана след това. Но това са моменти на огромна раздразнителност и всичко се случва доста бързо. Затова от време на време отвръщам по този начин ", приключи звездата на Пари Сен Жермен.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР