Линус Щрасер спечели слалома за Световната купа по ски-алпийски дисциплини

...
Линус Щрасер спечели слалома за Световната купа по ски-алпийски дисциплини
Коментари Харесай

Линус Щрасер триумфира в слалома в Кицбюел

Линус Щрасер завоюва слалома за Световната купа по ски-алпийски дисциплини в австрийския зимен курорт Кицбюел. Германецът изпревари с 14 стотни водача след първия манш Кристофер Якобсен от Швеция. На почетната стълбичка се качи и швейцарецът Даниел Юл.

В челната десетка се подредиха още Мануел Фелер (Австрия), Дейв Райдинг (Великобритания), Стивън Амиез (Франция), Доминик Рашнер (Австрия), Лоик Меяр (Швейцария), Томазо Сала (Италия) и Марк Роша (Швейцария). Четирима скиори не финишираха втория манш, измежду които Клеман Ноел от Франция, а белгиецът Арман Маршан бе дисквалифициран. Във второто каране не взе участие най-хубавият ни играч при мъжете Алберт Попов, който не съумя да приключи първия манш на пистата " Щрайф ".

След слалома Марко Одермат от Швейцария продължава да води безапелационно в класирането за Голямата международна купа с 1156 точки. Втори е французинът Сиприен Саразен с 660 пункта, а трети е Марко Шварц от Австрия с 464. Фелер е водач в битката за Малкия бистър глобус в дисциплината слалом с 395 точки. Щрасер е към този момент втори с 208, а трети е Атле Ли Макграт от Норвегия със 192 пункта.

Следващите два старта при мъжете ще са в Шладминг, Австрия, където предстоят великански слалом и слалом надлежно на 23 и 24 януари.

Unglaublich!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР