Лимитът за нов дълг догодина да се увеличи на 12

...
Лимитът за нов дълг догодина да се увеличи на 12
Коментари Харесай

Решено: 12 милиарда нов дълг догодина

Лимитът за нов дълг следващата година да се усили на 12 милиарда лв., вместо настоящия таван от 10 милиарда лв.. Това предложение на служебния кабинет бе подкрепено от Народното събрание на второ четене.

Според Румен Гечев от Българска социалистическа партия това е сключване на празен чек за разноски, за които не се знае какви са. Той напомни, че „ един постоянен кабинет разписва разноските не до стотици милиони, а до стотинка “ и заподозря служебния кабинет, че желае нов таван, с цел да прави скрити разноски, които нямат темперамент на вложения. Въпреки предизвестията и на Българска социалистическа партия, и на Политическа партия, новият предел бе гласуван.

Депутатите взеха решение още, до приемането на закон за държавния бюджет, по бюджетите на здравната каса и на публичното обезпечаване за 2023 година, само че за период не по-дълъг от три месеца, да се ползват размерите, базата и средномесечният приход, избрани в съответните членове от настоящия закон за държавния бюджет за тази година. Текстът бе гласуван, макар че и от Българска социалистическа партия и от Политическа партия предизвестиха, че най-вероятно този бюджет ще би трябвало да работи най-малко до юни следващата година.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР