Лимитът на безлихвените кредити за физически лица ще бъде увеличен

...
Коментари Харесай

Окончателно: Кандидатстване за безлихвени кредити до края на юни 2021 г. |

Лимитът на безлихвените заеми за физически лица ще бъде повишен до 30 юни 2021 година, реши държавното управление през днешния ден. 

Правителството разпореди на ББР да подсигурява абсолютно всички заеми, които комерсиалните банки отпускат при съблюдаване на изискванията на " Програмата за гарантиране на безлихвени заеми в отбрана на хора, лишени от опцията да поставят труд заради пандемията от COVID-19 ".

Тази стратегия дава опция да се възползват повече хора, в това число и такива, които един път са били в неплатен отпуск, а в следствие са останали без трудов контракт и са били на трудовата борса. 

Въвеждат се редица облекчения за самоосигуряващите се лица, както и редица промени и в Рамковия механизъм за разпределяне и ръководство на заемите, за облекчение на процедурите.

Максималният размер на заема на едно лице по програмата е повишен от 4 500 лв. на 6 900 лв.. Тази смяна произтича директно от продължаващата пандемична обстановка в страната.

Удължава се срокът за кандидатстване за заем доникъде на 2021 година или до привършване на гаранционните предели на банките сътрудници по програмата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР