Лили Иванова отдавна не занимава съзнанието ми, да взима колкото

...
Лили Иванова отдавна не занимава съзнанието ми, да взима колкото
Коментари Харесай

Голямата любов на Лили Иванова: Отдавна не занимава съзнанието ми, да взима колкото си иска

 " Лили Иванова от дълго време не занимава съзнанието ми, да взима колкото си желае пенсия. В последна сметка всеки самичък си дава отговор за старините. " Така Личо Стоунса, или Илия Караянев, една от огромните любови на примата на родната сцена изяснява обстановката с пенсионирането си, което се случило скоро.

" Какво ще се занимавам с българска пенсия? За 10 и малко години работа шведите ми дадоха 1200 евро пенсия, а като ме извикаха в Национален осигурителен институт, се оказа, че ще взимам 100 лева, които в този момент несъмнено са малко повече. Теглих им една майна и треснах вратата ", със смях споделя обстановката с пенсионирането си 73-годишният Илия Караянев, писа България Днес.

За 80-годишнината на Лили Иванова през 2019 година Министерски съвет гласоподава от специфичните пенсии за заслуги 700 лева на певицата. Това можеше да стане десетилетие по-рано, само че тогавашният министър на финансите откри, че примата има неплатени налози за половин милион лв..  " Все отново нали Лили към момента пее, какво толкоз ", обяснява още Личо.

Илия Караянев-Личо, който е емблемата на град Пловдив, от години не контактува с певицата. А преди време двамата бяха огромна обич. Според основателя на Лили Иванова и неин някогашен втори брачен партньор Здравко Радоев Личо, с който са първи другари, е огромната обич на примата ни, а не починалият Ванко Пеев.

" Двамата бяха бясно влюбени. Това се случи след развода на Лили с Янчо Таков. Личо не цепеше басма никому, най-малкото на нея. Може би това му качество й харесваше доста по това време ", споделя през днешния ден Здравко Радоев.

" Веднъж при едно от турнетата ни с моя оркестър Лили ме помоли да вземем Личо с нас. Тя към този момент имаше връзка с него, а той надлежно беше доста добър китарист и знаеше целия репертоар, свиреше всички сола на китарата си. Пътувахме дружно, само че в Благоевград се случи един случай. Трябваше да тръгнем на концерт в окръга, само че Личо се беше напил в ресторанта. В рейса сме Лили, аз, целият оркестър и чакаме Личо да пристигна. След 20 минути очакване Лили изпрати озвучителите да го търсят в хотелската му стая. Те отиват при него, само че той ги напсувал. Казал: " Е*ал съм ви концерта! ". Тогава Лили ме попита може ли другият ми китарист от оркестъра да изсвири солата.

Той сподели: " Ще опитвам ". Това беше последният им контакт, просто алкохолът ги раздели, само че бяха огромна обич. Тя едвам претърпя раздялата си с Личо ", споделя още Радоев. Веднага по-късно Асен Гаргов се възползва от обстоятелството, че примата е сама, и се вмъкнал в леглото й. Двамата с Гаргата вършат едни от най-популярните дуети през 80-те, свидетелства още паметният музикант Здравко Радоев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР