Ликвидираният вчера от украинската армия в Запорожска област заместник-командващ на

...
Ликвидираният вчера от украинската армия в Запорожска област заместник-командващ на
Коментари Харесай

Убитият руски ген. Олег Цоков лично е ръководил руските войски

Ликвидираният през вчерашния ден от украинската войска в Запорожска област заместник-командващ на войските на съветския Южен боен окръг генерал-лейтенант Олег Цоков персонално е управлявал съветските войски, а неговата група войски е отговаряла за отразяването на контраофанзивата на украинската войска в бранша от обитаемото място Пологи до Каховската Водноелектрическа централа, съобщи организация УНИАН.
Прочетете още
Информацията за ликвидирането на генерала в региона на Бердянск, Запорожска област, се появи през вчерашния ден в известие на украински източници. По-късно редица съветски медии потвърдиха гибелта на Цоков, като оповестиха, че постройката, в която се е намирал, е била ударена от ракета " Сторм шадоу " ( " Буреносна сянка " ). В обществените мрежи се появиха известия, че генералът е умрял след удар по локален хотел, служител за команден пункт на 58-а общовойскова войска в Бердянск.

В края на септември 2022 година Цоков е бил ранен по време на украински удар против Сватово, Луганска област, до момента в който е командвал 114-та мотострелкова дивизия на 20-а общовойскова войска на Западния боен окръг. Свързан с Кремъл блогър заяви, че локалните поданици са знаели за идването на генерала, и означи, че украинските сили систематично са нанасяли удари по окупираната от Русия инфраструктура в Запорожска и Херсонска област, в частност по почивните бази, които съветските сили употребяват за щабове и командни пунктове.

Присъствието на Цоков в посочения команден пункт на 58-ма общовойскова войска допуска, че той персонално е управлявал армията, виновна за отразяване на украинската контраатака в основни браншове на фронта в Запорожска област от обитаемото място Пологи, на 90 км югоизточно от град Запорожие, до Каховската Водноелектрическа централа, написа Българска телеграфна агенция. 

Украинските военачалници нееднократно са казвали, че украинските сили организират акция за очистване на логистиката и командването на съветските сили в границите на своята контраатака, показва УНИАН.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР