Lightyear 0 - електромобил, захранван със слънчева енергия, който може

...
Lightyear 0 - електромобил, захранван със слънчева енергия, който може
Коментари Харесай

Първият в света автомобил със слънчева енергия влезе в производство

Lightyear 0 - електрически автомобил, захранван със слънчева сила, който може да работи с месеци без зареждане на батерията, най-сетне влезе в произвеждане.

Холандският стартъп наскоро разгласи, че е почнал построяването на дебютния си автомобил, съгласно Jalopnik. 0 не е единственият слънчев електромобил, който е бил в развой на разработка, само че е първият, който ще бъде пуснат в произвеждане.

Тъй като производителите на коли бързат да пуснат на пазара електрически коли, може да е мъчно да се сътвори подобен, който да се отличава. Това обаче не би трябвало да е проблем за 0. На пръв взор седанът може да наподобява като всеки различен премиум електрически автомобил, само че горната част на автомобила, от капака до задния похлупак, е облицована със слънчеви панели, които оказват помощ за поддържането на заряд на 60-киловатчасовата батерия.

 width=

Слънчевите акумулатори ще окажат огромно въздействие върху времето, което прекарвате в зареждане на автомобила. Lightyear твърди, че панелите могат да обезпечат до 44 благи дневно (70.8 км). Това може да не звучи доста, само че марката твърди, че в Холандия водачите, които изминават почти такова разстояние дневно, могат елементарно да изкарат два месеца сред зарежданията през лятото. А в случай че живеете на още по-слънчево място като Португалия, времето сред зарежданията може да доближи седем месеца, съгласно Jalopnik. Обхватът не би трябвало да е проблем и през по-тъмните месеци на годината. 0 може да измине 388 благи с едно зареждане, въз основата на европейския цикъл на изпитване WLTP.

По-рано Lightyear разгласи, че възнамерява да сътвори единствено 964 екземпляра от модела 0 в завода си във Финландия. Първоначално от поточната линия ще слиза единствено по един автомобил седмично, само че марката се надява до края на 2023 година броят им да нарасне до пет седмично.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР