Лидрът на ГЕРБ Бойко Борисов е разговарял по телефона с

...
Лидрът на ГЕРБ Бойко Борисов е разговарял по телефона с
Коментари Харесай

Бойко Борисов разговаря с Виктор Орбан за Шенген

Лидрът на ГЕРБ Бойко Борисов е разговарял по телефона с премиера на Унгария Виктор Орбан. Двамата са разискали основното за България приемане в Шенген.  

„ Уверих унгарския министър председател още един път, че България дава отговор на всички условия за влизане в шенгенското пространство. Припомних му и общата ни ревизия по българо-турската граница, по време на която той персонално се увери, че пазим външната граница по всички стандарти на Шенген. Припомних и заключенията на Европейската комисия и Европейския парламент, че България е изпълнила всички критерии за участие по суша, въздух и море в общото пространство “, съобщи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е уведомил Орбан и за постигнатия консенсус с водачите на партиите, които поддържат държавното управление и конституционната промяна, за премахването на спомагателната такса върху преноса на газ.

„ В края на диалога с Орбан подчертахме още един път извънредно другарските връзки сред нашите два народа. Обединихме се и към извода, че всички разлики могат да се преодоляват с разговор и взаимно доверие, както сме го правили дружно години наред “, добави Борисов.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР