Лидерска среща ще реши правителството. Това съобщи Десислава Атанасова след

...
Лидерска среща ще реши правителството. Това съобщи Десислава Атанасова след
Коментари Харесай

След 5 часа преговори! Среща на върха решава кабинета

Лидерска среща ще реши държавното управление. Това заяви Десислава Атанасова след траялите през днешния ден пет часа договаряния сред работните групи на „ Промяната ”-ДБ и ГЕРБ.

-->
Въпросът за кабинет ще е тематика на лидерски срещи сред ГЕРБ и ПП-ДБ в идващите дни, обясни Десислава Атанасова.



Това ще е първата среща на Кирил Петков и Асен Василев с Бойко Борисов. Миналата седмица Борисов организира лидерски срещи с ръководителите на парламентарните групи на Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Той отиде на крайници при Мустафа Карадайъ, Корнелия Нинова и Тошко Йорданов.

Голямата цел на лидерската среща ще е конституционно болшинство за правосъдна промяна. За него настоя предходната седмица първо Движение за права и свободи. Движението има законопроект, импортиран в Народно събрание още по-миналото Народно заседание. ГЕРБ незабавно споделиха ДА. ПП-ДБ първо оповестиха, че смяна в конституцията не е на дневен ред, след това се съгласиха.

ГЕРБ остават твърди в позицията си, че без кабинет няма да одобряват бюджет.

Зад всеки бюджет стои политика. И този въпрос не е бюджетен, а политически, тъй като това е най-политическият документ. Да, ние сме уверени, че би трябвало да има постоянно държавно управление, което да отбрани собствен бюджет и да организира посредством него политиките, за които намира единодушие в бъдещо ръководство, изясни Десислава Атанасова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР