Лидерката на БСП Корнелия Нинова, която по съвместителство е вицепремиер

...
Лидерката на БСП Корнелия Нинова, която по съвместителство е вицепремиер
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК! Корнелия Нинова реже главата на Калоян Паргов на неприсъствено заседание

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която по съвместителство е вицепремиер и половин министър на стопанската система, реже главата на водача на столичната организация на партията Калоян Паргов на неприсъствено съвещание на Националния съвет на столетницата, което ще се организира от 17 до 19 февруари.

Това излиза наяве от от оповестения публично дневен ред на въпросното съвещание, с който ПИК разполага.

В него е планувана една точка, съгласно която на Паргов се постанова " мярка за партийно влияние - краткотрайно лишаване на правата за заемане на партийни длъжности, участие в органите на партията и право да се кандидатира за такива в период от една година ".

В превод на човешки език това значи, че Паргов ще бъде отхвърлен от лидерския пост в Съюз на демократичните сили - София и няма да бъде позволен до никакви други вътрешнопартийни избори, които неизбежно би спечелил. Ще бъде свален и от поста на началник на групата червени общински съветници в Столична община, както Нинова към този момент направи опит на Народно събрание. Мотиви не са посочени.
свързани новини57462на 15.02.202235997на 29.12.2021
Във втора точка на въпросния дневен ред е планувано на 22 март 2022 година на " Позитно " 20 да бъде свикана градска конференция на БСП-София за избор на ръководител на Градския съвет. Тоест, ще бъде определен различен началник на столичните социалисти и това ще бъде любимецът на Нинова и ръководител на сегашната й парламентарна група Георги Свиленски.

Нинова от дълго време крои шапката на Паргов, макар че той в никакъв случай не е заставал намерено против нея. Методът й да отстранява неуместни съперници на неприсъствени съвещания на националния съвет на Българска социалистическа партия обаче има едничката цел - да се манипулира гласуването на самите членове на Народно събрание. Така ненанейно от столетницата бе изключен Кирил Добрев. Тогава Паргов и освен той застанаха зад пострадалия от разправата на Нинова.
свързани новини122062преди 10 часа
Лидерката с две подадени и противоуставно неосъществени оставки от дълго време се пробва да пробута протежето си Свиленски на този пост. Макар той да се е провалил по всички линии в Българска социалистическа партия, в това число и като началник на Предизборния щаб на Българска социалистическа партия с пагубни загуби на столетницата.

На последната градска отчетно-изборна конференция на БСП-София Нинова даже персонално участва на форума и застана зад кандидатурата му, само че това не оказа помощ на извънредно непопулярния измежду другарите си социалист да измести Паргов.

Освен това в последно време Свиленски вкарва в грозни конфузи партията си, защото отхвърля да взе участие в заседаниета на КСНС при президента Румен Радев, който е женен за някогашната му брачна половинка, по креватно-сърдечни аргументи. Както стана и завчера. Това извънредно нервира социалистите, тъй като нямат собствен представител на значимите конгреси на " Дондуков " 2.

Този път обаче Нинова твърдо решила да в профил Паргов, което 100 % ще го направи нейният най-силен съперник за лидерския пост в партията и може да се окаже лебедовата й ария на този пост. Паргов е допустим за множеството червени точно поради уравновесения си манталитет и държание в цялата махленска кавга в Българска социалистическа партия, която тече, откогато Нинова е отпред на партията и разпъжда знакови социалисти от постовете им и от столетницата.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР