Лидерите на всички политически групи в Европейския парламент се споразумяха

...
Лидерите на всички политически групи в Европейския парламент се споразумяха
Коментари Харесай

В Европарламента започна процедура по отстраняването на Ева Кайли

Лидерите на всички политически групи в Европейския парламент се споразумяха да отстранят от служба заместник-председателката на институцията Ева Кайли , която бе задържана в границите на следствие за корупция, съобщи ДПА.

Европейският парламент към този момент замрази пълномощията на 44-годишната Кайли в качеството ѝ на заместник-председателка на институцията.
За да бъде отстранена Кайли от служба обаче, е належащо да има гласоподаване по този въпрос в пленарната зала и две трети от евродепутатите да поддържат мярката . Възможно е гласуването да се състои през днешния ден.

Кайли, която е представителка на гръцките социалисти , и още трима души бяха задържани по обвинявания в присъединяване в проведена незаконна група, пране на пари и корупция, заяви белгийската прокуратура.

Четиримата са упрекнати, че са оказвали въздействие върху процеса по взимане на решения в Европарламента в интерес на Катар, като в подмяна на това са получавали пари и дарове. Катар отхвърля тези изказвания.

" Тя (Кайли) споделя, че е почтена. Това мога да ви кажа ", съобщи пред телевизия " Оупън ТВ " Михалис Димитракопулос, юрист на Кайли, който се намира в Гърция, съобщи Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР