Лидерите на страните от Г-20 отбелязаха важността от съвместните действия

...
Лидерите на страните от Г-20 отбелязаха важността от съвместните действия
Коментари Харесай

Лидерите от Г-20 с важни решения за мигрантските потоци и климатичните промени

Лидерите на страните от Г-20 означиха значимостта от взаимните дейности за унищожаване на аргументите, принуждаващи хората да напущат страните си. Това се показва в взаимно изказване на участниците в срещата на високо ниво на Г-20, съобщи ТАСС.
" Масовите напредвания на бежанци са предмет на безпокойствие в международен мащаб и имат филантропични, политически, обществени и стопански последствия. Ние подчертаваме смисъла на взаимните дейности за превъзмогване на главните аргументи за миграция и за посрещане на филантропичните потребности ", се споделя в документа.
Също по този начин се отбелязва, че водачите са взели поради отчета за миграцията и бежанците, направен от Организацията за икономическо съдействие и развиване.
" Ще обсъдим по какъв начин да продължим разговора по този въпрос при идващото председателство ", се споделя в изказването.
По-рано, аржентинският представител в Г-20 Педро Вилагра Делгадо означи, че миграцията ще бъде " един от най-трудните въпроси " на срещата на върха в Буенос Айрес.
Страните от Г-20 обявиха своя ангажимент за развиване на чиста сила, само че в това време Съединени американски щати потвърдиха своето желание да се отдръпват от Парижкото съглашение за климата.
" Ние признаваме основната роля на енергетиката в построяването на нашето общо бъдеще и призоваваме за промени в тази сфера, които да съчетаят нейното развиване и намаляването на парниковите газове в полза на прехода към по-екологически безвредна и транспарантна система, както и усилване на съдействието в енергийния бранш ", се отбелязва в документа.
В същото време, както беше маркирано в параграф 21 от изказването,
" Съединените щати са удостоверили своето желание да се отдръпват от Парижкото съглашение за климата ", само че също по този начин са декларирали своята ангажираност към икономическия напредък и енергийната сигурност.
Лидерите на Г-20 показаха опцията за основаване на нови работни места и стопански напредък посредством вложения в инфраструктура с по-чисти и по-устойчиви енергийни иизточници, в това число и възобновими.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР