Лидерите на страните от ЕС бързо одобриха нов набор от

...
Лидерите на страните от ЕС бързо одобриха нов набор от
Коментари Харесай

Макрон: Обсъждат се всички варианти за нови санкции срещу Русия


Лидерите на страните от Европейски Съюз бързо утвърдиха нов набор от наказания против Русия, първи след нахлуването ѝ в Русия, и са подготвени да наложат още, в случай че е належащо. Това съобщи през днешния ден в края на двудневната среща на върха на Европейски Съюз във Версай френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на, чиято страна е ротационен ръководител на блока, предадоха Ройтерс и АП.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2340
Ако президентът Владимир Путин " ускори бомбардировките, обсади Киев и задълбочи войната, знаем, че ще би трябвало да приемем още веднъж огромни наказания, сподели той. По думите му съюзът е подготвен да наложи нови наказания, като " всички разновидности са на масата ", съобщи Макрон.

Той посочи, че водачите на страните членки са изпратили ясно обръщение към Украйна, че " пътят за нашата Европа е отворен за нея ". Макрон добави, че Европейски Съюз ще помогне на украинците да възстановят разрушеното от съветската войска през войната.

След началото на войната на 24 февруари съюзът наложи няколко пакета ограничения против финансовата система на Русия и доближени до Путин съветски олигарси. По-рано тази седмица блокът включи в своя санкционен лист 160 физически лица и добави нови ограничавания върху износа на технологии за морска навигация и радиокомуникации. Три беларуски банки бяха изключени от интернационалната система за разплащания  SWIFT. Като цяло рестриктивните ограничения на Европейски Съюз обгръща 862 физически и 53 юридически лица в Русия.

Като последващи ограничения се разискват отрязването на достъпа до SWIFT за всички съветски и беларуски банки, както и цялостно ембарго на вноса изкопаеми горива от Русия, аналогично на към този момент наложеното от Съединени американски щати, предизвести Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на. Но опитите за оповестяване на подобен протест срещат компликации, тъй като някои страни от Европейски Съюз като Германия и Италия са доста по-зависими от този импорт спрямо други. Например Полша внася от Русия 67 на 100 то нужния ѝ нефт, а Ирландия - едвам 5 %, напомнят осведомителните организации.

По мотив настоящите до момента наказания италианският министър председател Марио Драги сподели във Версай, че те са били признати " без съмнения " и ще има още. Премиерът на Люксембург Ксавие Бетел изрази мнение, че новите наказания би трябвало да бъдат обвързани с реализиране на помирение в Украйна.

Европейската комисия разгласи в това време от Брюксел, че Европейски Съюз ще отнеме привилегирования статут на Русия за търговски и стопански връзки, ще ѝ попречи да употребява криптовалути за разплащания и ще забрани износа от Европейски Съюз за Русия на първокласни артикули и вноса от нея на желязо и стомана. Първата стъпка ще е прекъсване на вноса на съветски чугун и стомана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР