Лидерите на сепаратистките Донецка и Луганска народна република Денис Пушилин

...
Лидерите на сепаратистките Донецка и Луганска народна република Денис Пушилин
Коментари Харесай

Лидерите на сепаратистките републики в Източна Украйна поискаха военна помощ от Русия

Лидерите на сепаратистките Донецка и Луганска национална република Денис Пушилин и Леонид Пасечник са се обърнали към съветския президент Владимир Путин с молба, с цел да бъдат избегнати жертви измежду мирното население и да бъде предотвратена филантропична злополука в Донбас, да им окаже помощ за " отбиване на експанзията от страна на въоръжените сили на Украйна ". Това заяви прессекретарят на Путин Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

В писмата си Пасечник и Пушилин показват признателност на Путин за признаването на техните страни и акцентират, че " по отношение на изострянето на ситуацията и на заканите от страна на Киев жителите на републиките са принудени да напущат домовете си, като продължава евакуацията им в Русия.

В изискванията на продължаваща военна експанзия от страна на въоръжените сили на Украйна в републиките текат опустошения на гражданска и промишлена инфраструктура, учебни заведения, лечебни заведения, детски градини и най-страшното - гибел на спокойно население, в това число деца. Действията на киевския режим приказват за отвращение за преустановяване на войната в Донбас ", пишат в писмото си сепаратистките водачи.

" Киев продължава да усилва военното наличие на линията на военен контакт, като освен това получава всестранна поддръжка, в това число военна, от Съединени американски щати и други западни страни. Киевският режим се е ориентирал към силово решение на спора ", се споделя в обръщението.

" Като се вземе поради гореизложеното, главите на двете републики във връзка със създалата се конюнктура, а също за недопускане на жертви измежду мирните жители и филантропична злополука, на съображение на членове 3 и 4 от договорите за дружба, съдействие и взаимна помощ сред Руската федерация и републиките молят президента на Русия да окаже помощ за отбиване на експанзията на въоръжените сили и формированията на Украйна ", сподели Песков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР