Лидерите на седем страни от Юга на ЕС се срещат

...
Лидерите на седем страни от Юга на ЕС се срещат
Коментари Харесай

Лидерите на 7 страни от Юга на ЕС се събират в Рим на среща на върха

Лидерите на седем страни от Юга на Европейски Съюз се срещат през днешния ден в Рим, с цел да показват обединен фронт за миграцията, с която доста от тях се сблъскват, съобщи Франс прес.

В срещата вземат участие държавните и държавните ръководители на Италия, Франция, Испания, Португалия, Гърция, Кипър и Малта. Срещата ще е къса и ще стартира в 18 ч. по Гринуич. После водачите ще дадат обща конференция и ще имат работна вечеря, предава Българска телеграфна агенция.

Това е четвъртата среща на върха на тази група от европейски страни. Първата се състоя по самодейност на гръцкия министър председател Алексис Ципрас в Атина през 2016 година Другите две срещи бяха през 2017 година - в Лисабон през януари и в Мадрид през април.

Освен тематиката за миграцията, водачите на 7-те страни от Юга на Европейски Съюз ще разискват бъдещето на еврозоната, насърчаването на икономическия напредък, заетостта и вложенията и подготовката за европейските избори през 2019 година

Срещата на върха в Рим ще бъде в миг, когато се появиха информации за изчезнали 100 мигранти край крайбрежията на Либия. Мигрантите потеглили ден по-рано с кораб, който потопен в региона на либийския град Ал Хомс. Спасени са единствено 17 души към този момент.

Вчера при разнообразни интервенции либийската брегова защита избави 279 мигранти в Средиземно море.

Франс прес напомня, че предходната година в Средиземно море се удавиха или изчезнаха безследно 3116 мигранти. През 2016 година те бяха близо 5000. Миналата година в Италия пристигнаха 119 000 мигранти, в Испания - близо 23 000, а в Гърция - 28 800.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР