Лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са се договорили за регламент,

...
Лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са се договорили за регламент,
Коментари Харесай

Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев искат оставките на шефа и зам.-шефа на НЗОК

Лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са се договорили за правилник, по който да се избират регулаторите. Целта е да не се позволяват спорове, сходни на този по отношение на избора на подуправител на здравната каса през вчерашния ден. Заради постигнатото единодушие по новия правилник, водачите на двете обединения ще помолят новоизбраните шеф и подуправител на НЗОК да си подадат оставките, с цел да може избора им да мине по новия правилник.

" Заради опорочения избор на управлението на НЗОК ще отправим молба към двамата да създадат крачка обратно без това да е обвързвано с някакъв упрек към тях, с признателност за готовността им, с цел да можем да стартираме процедурата на чисто по новия правилник. Всички останали назначения ще изчакат този правилник ", съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

(Не)коалицията се контракти да подпише " правилник " за ръководство - ще се включат и назначенията в регулаторите

Разбрахме се да стартираме диалози за правилник, по който да се избират назначенията в регулаторите. Това съобщи пред медиите Христо Иванов на взаимно изказване с Бойко Борисов и Асен Василев.

" Подкрепата ни за кабинета беше доказана - както за акад. Денков, по този начин и за Мария Габриел ", добави съпредседателят на Демократична България. Той посочи, че са се разбрали шефът и подуправителят на НЗОК - Станимир Михайлов и Момчил Мавров да създадат крачка обратно и да подадат оставки. Иванов призна, че вчерашното гласоподаване за Мавров е основало проблеми.

" Срещата, която направихме, реши няколко неща. Благодаря на Христо Иванов и Асен Василев ", съобщи Борисов.

" Няма да желая оставката на Асен Василев, тъй като ми изясни, че за последния месец има 1 милиарда повече събрани. Доста неща си поговорихме за данъчните закони ", разяснява водачът на ГЕРБ на въпрос за рецензиите към бюджета на Асен Василев и дали ще му изиска оставките.

" На път сме да осъществим бюджета с по-малък недостиг от заложения. Има поддръжка за бюджета ", безапелационен е финансовият министър Асен Василев.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР