Лидерите на партии от Вишеградската четворка плюс БСП и социалдемократическата

...
Лидерите на партии от Вишеградската четворка плюс БСП и социалдемократическата
Коментари Харесай

Нинова получи подкрепа за напускането на парламента от колеги от Вишеградската четворка

Лидерите на партии от Вишеградската четворка плюс Българска социалистическа партия и социалдемократическата партия на Хърватия подписаха декларация за общи дейности и взаимна поддръжка.

Корнелия Нинова срещна сътрудниците си с политическата конюнктура в страната, напускането на Народното събрание от страна на Българска социалистическа партия и получи тяхната поддръжка за отстояване на демократичните права на жителите и върховенството на закона в България. След запознаване със случаи на ограничение на свободата на словото и предприемане на ограничения против публицисти в България, в допълнение в плана за декларация беше включен текст в отбрана на свободата на изложение.

В декларацията шестте партии афишират самодейност за европейска минимална пенсия, европейски трудов кодекс и европейска организация по труда. Те би трябвало да подсигуряват идентични обществени и трудови права на всички европейски жители и да не позволяват двойни стандарти сред страните членки. Шестте участници в срещата упорстват за битка с укриването на налози и унищожаване на данъчните убежища. В декларацията се натъртва на ограничения за възбрана на двойния стандарт при храните. Нинова още веднъж удостовери позицията на Българска социалистическа партия срещу Истанбулската спогодба и джендър идеологията в учебните заведения, както и срещу Пакта за миграция. Тя ги увери, че по тези два въпроса Българска социалистическа партия няма да направи компромис. 

Лидерът на левицата сложи въпроса за ускорено създаване на европейска прокуратура и избор на най-доказания в практиката експерт за основен европейски прокурор. Тя изрази убеденост, че това ще способства за резултатна битка с корупцията по високите етажи на властта. На въпрос на сътрудниците й по отношение на последния отчет на Европейска комисия за пране на пари в България, с покровителството на политици, тя отговори, че това е от най-сериозният удар по държавното управление на Борисов през последните години и то от неговите европейски сътрудници. “За страдание, по този метод, ръководещите ни отдалечават от Шенген и от Европа ”, сподели още Нинова.

Лидерите на партии заявяват: " След срещите в Братислава и Вишеград, ние,лидерите на партии от страните от Централна и Източна Европа, оставаме ангажирани с този формат и отсега нататък, и взаимно се поддържаме за идните европейски избори ". Нинова се обърна към сътрудниците си: дано всеки от нас постави старания да притеглим и други страни от района, тъй като когато повече партии се обединим към общи полезности, имаме по-големи благоприятни условия да ги отстояваме ".

Нинова закачи с мартеници сътрудниците си от Чехия, Унгария, Полша, Словакия и Хърватия. Тя ги срещна с тази българска традиция и им пожела здраве и сили.

Събитието се организира в гр. Храдец Кралове, Чешка република. Домакин на срещата бе ръководителят на чешката социалдемократическа партия и вицепремиер и министър на вътрешните работи Ян Хамачек. Това е третата среща във формат Вишеград плюс, в която Нинова взе участие. Първата се организира в Словакия, а втората – в Унгария. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР