Лидерите на парламентарните групи на ГЕРБ и Атака поискаха да

...
Лидерите на парламентарните групи на ГЕРБ и Атака поискаха да
Коментари Харесай

Цветанов и Сидеров искат да се срещнат с президента, за да освободи Младен Маринов

Лидерите на парламентарните групи на ГЕРБ и Атака желаеха да се срещнат с президента Румен Радев, с цел да чуят причините за това за какво той не подписва указа за освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. Липсата на декрет спъна гласуването на оставките в кабинета предходната седмица. 
 Отложиха оставките на министрите - президентът не освободил Младен Маринов
Мотивите на президента са, че не е извършена съгласувателна процедура, каквато се изисква в такива случаи. 

Според Цветанов и Сидеров обаче няма пречка указът да бъде подписан и без съгласувателна процедура, защото в настояването за овакантяване на поста си Младен Маринов е показал, че става по персонално предпочитание. Според Цветанов такава процедура се изисква при назначенията. 

Намеренията на ръководещите са оставките в кабинета да бъдат гласувани в четвъртък и до тогава да има подписан президентски декрет. 

" Останахме с усещане от изявленията на президента от Рига, че ще подпише указа, само че евентуално се цели нещо друго. Ние се обръщаме посредством вас (медиите, бел. ред.), ние сме подготвени за възможна среща, в която той да изложи своите аргументи за този декрет, тъй като не желаем да влизаме в борба ", съобщи Цветанов. 

Той прикани и опозицията от Българска социалистическа партия да приказват със " своя президент " да подпише указа, тъй като те упорствали за оставки, а в този момент такива не могат да бъдат гласувани. 

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев даде да се разбере, че за него тематиката с освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи е завършена.

" Темата за указа за освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи е изчерпана ", сподели той. 

Според президента институциите трябвало на най-високо равнище да дават образец за законовост. А решението за съответните персони зад постовете било на премиера.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР