Лидерите на НАТО се събраха днес на непланирано спешно заседание

...
Лидерите на НАТО се събраха днес на непланирано спешно заседание
Коментари Харесай

Тръмп предизвика извънредна среща на НАТО

Лидерите на НАТО се събраха през днешния ден на непланирано незабавно съвещание в границите на срещата на върха на НАТО в Брюксел, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж изиска от съдружниците неотложно да усилят военните разноски, съобщи Агенция Франс Прес, цитирайки дипломатически източници.

Тръмп повтори настояването за втори следващ ден, като през днешния ден настоя разноските за защита да доближат 2% от Брутният вътрешен продукт в този момент, вместо през 2024 година, както се планираше, Както и в последна сметка да бъдат удвоени до 4% от Брутният вътрешен продукт.

На срещата на съдружниците с Украйна и Грузия „ Тръмп употребява своето време за тирада, като се върна на въпроса за систематизиране на тежестите “, декларирал един източник, поискал анонимност.

След това шефът на НАТО Йенс Столтенберг свика съвещание във формата на Атлантическия съвет, в който вземат участие 29-те членки на алианса.

Източникът на Агенция Франс Прес отказал да разяснява известия, че Тръмп заплашил с цел да изтегли Съединени американски щати от НАТО. Пред Ройтерс обаче два източника от НАТО споделили, че той не е отправял такава опасност.

Друг източник на Агенция Франс Прес уточни, че сега тече „ особено съвещание за систематизиране на тежестите “.

Тръмп също така още веднъж разкритикувал Германия и канцлера Ангела Меркел, откакто предния ден назова Берлин „ заложник на Русия “ поради договорката за газопровода „ Северен поток 2 “ и незадоволителните разноски за защита.

Тръмп загатна няколко страни, изключително Германия “, споделил първия източник, като добавил, че имало „ изострен език с повтарящо се споменаване на Германия “ и даже нейни канцлер „ наричайки я Ангела “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР