Лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ Бойко Борисов и Кирил Петков

...
Лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ Бойко Борисов и Кирил Петков
Коментари Харесай

Петков: ГЕРБ да се откаже от плаващите мнозинства; Борисов: Не участвам в сглобките на ПП-ДБ

Лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ Бойко Борисов и Кирил Петков размениха остри реплики за метода, по който се ръководи страната и одобряват законите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Съпредседателят на ПП-ДБ Петков изрази недоволството си от това, че ГЕРБ са блокирали чуването на правосъдния министър Атанас Славов и не са подкрепили техен закон, като за задачата са дали своят вот дружно с Движение за права и свободи и „ Възраждане “.

Няма по какъв начин да продължи този парламент, в случай че ГЕРБ продължава с плаващите болшинства. Това е освен предизвестия, а апел, че те вкарват голям риск в политическата система. ПП-ДБ да сме начело като смокинов лист, а те откъм гърба за значимите неща за обществото да си ги прокарват с други болшинства, предизвести Петков.

Според Петков това е удостоверение за доста притеснителна наклонност. От една страна кой се опасява от чуването на правосъдния министър поради подмяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов, „ от която цялото общество е настръхнало “, попита съпредседателят на ПП-ДБ.

„ Защо ГЕРБ-СДС употребява различни болшинства, с цел да блокира значими за обществото неща “, сподели Петков и добави: „ Използването на плаващото болшинство с Движение за права и свободи и „ Възраждане “ е проблем за нас “, акцентира той.

Бойко Борисов съобщи, че ненавиждам съпоставения от рода на смокинови листове. „ Отиваме в сфера, която не ми е забавна. Ясно те споделиха желаеме единствено ГЕРБ да поддържа държавното управление. Назначиха си министри, министър председатели, дадохме им мандата, нарушиха всичко, в този момент желаят да ни лишат от правото да гласуваме нашия закон, който е по-добър “, сподели водачът на ГЕРБ.

Той напомни, че българският народ е желал постоянно държавно управление. „ Ние потиснахме цялото си его, очевидно Петков не може, или Бориславова не може. Аз сглобка не съм правил и няма да вземам участие в сглобките им “, акцентира Борисов.

Той упрекна също по този начин ПП-ДБ, че вършат чистки. „ Навсякъде върви чистка с сложени на всички места техни хора, даже на цели семейства желаят да им се откри място, столове. Какво на Асен Василев като власт не му е обещано? Данъчните служби, ние нямаме нито един човек там, митниците – нямаме нито един там, АДФИ, през Министерство на вътрешните работи той има БОП, полиция, жандармерия, гранична, вътрешна сигурност и отново не им стига власт “, сподели Борисов.

Той акцентира, че ГЕРБ са приели единствено за държавно управление, само че не и за законодателната стратегия. Те оферират тези закони и търсят болшинство за тях, изясни Борисов.

„ Така работи парламентарната република, в която има 240 депутати и където би трябвало да направиш болшинство. За да имаш 121 гласа, би трябвало да се вършат взаимни отстъпки. С 63 депутати ПП-ДБ желаят да командват 240 “, акцентира Борисов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР