Лидерите на Г-7 планират международна донорска конференция за събиране на

...
Лидерите на Г-7 планират международна донорска конференция за събиране на
Коментари Харесай

Г-7 планират международна донорска конференция за Украйна

Лидерите на Г-7 възнамеряват интернационална донорска конференция за събиране на средства за следвоенното възобновяване на Украйна, предава ДПА.

Това излиза наяве от заключителното официално съобщение в края на срещата на седемте най-развити страни в Германия, цитира dariknews.bg.

Групата разисква опцията за въвеждане на таван за цените на съветския нефт. Ресорните министри ревизират дали такава мярка може да бъде въведена и за цената на газа. Целта е Русия да бъде принудена да продава на интернационалните пазари петрол на доста по-ниски цени.

" Ние сме единомислещи - Путин не би трябвало да завоюва тази война. Ще продължим да подвигаме цената за войната на Путин и неговия режим ", съобщи домакинът на срещата, немският канцлер Олаф Шолц.

Френският президент Еманюел Макрон сподели, че Русия има една цел - капитулацията на Украйна. Затова глобите против Русия ще отпаднат едвам когато проектите на Путин в Украйна се провалят, единомислещи са водачите на Г7.

В края на срещата на върха в Германия стана ясно, че седемте страни ще обезпечат към 5 милиарда $ за битката против продоволствената рецесия в света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР