Лидерите на Европейския съюз ще наложат нови санкции на Русия,

...
Лидерите на Европейския съюз ще наложат нови санкции на Русия,
Коментари Харесай

ЕС ще наложи нови санкции на Русия заради "варварското" нападение срещу Украйна


Лидерите на Европейския съюз ще наложат нови наказания на Русия, като замразят активите ѝ, спрат достъпа на банките ѝ до европейския финансов пазар и насочат вниманието към "интересите на Кремъл " поради "варварското нахлуване " в Украйна, обявиха високопоставени чиновници в четвъртък, съобщи Ройтерс.

В четвъртък съветските сили изстреляха ракети по няколко града в Украйна и десантираха войски на нейното крайбрежие, оповестиха публични лица и медии, откакто президентът Владимир Путин позволи така наречен специфична военна интервенция в източната част на страната.

"Президентът Путин е виновен за връщането на войната в Европа ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и добави, че Европейски Съюз ще му потърси отговорност.

"С този пакет ще се насочим към стратегически браншове на съветската стопанска система, като блокираме достъпа им до основни технологии и пазари ", съобщи тя в изключително изказване. "Ние ще отслабим икономическата база на Русия и нейния потенциал за рационализация.

"Освен това ще замразим съветските активи в Европейски Съюз и ще спрем достъпа на съветските банки до европейския финансов пазар. "

В сряда Европейски Съюз утвърди първия кръг от наказания, в това число включването на съветски политици в черния лист и ограничението на търговията сред Европейски Съюз и два разколнически района в Източна Украйна, чиято самостоятелност Путин признава.

Новите ограничения, които ще бъдат разисквани на вечерна среща на върха на националните водачи на Европейски Съюз, започваща в 19:00 ч. по Гринуич, ще бъдат "най-строгият пакет от наказания, който в миналото сме ползвали ", съобщи ръководителят на външната политика на блока Жозеп Борел.

"Това е един от най-мрачните часове за Европа след края на Втората международна война... Ръководството на Русия ще бъде изправено пред невиждана изолираност. "

Европейски Съюз ще приготви и нов пакет от помощи за Украйна, добави той. "Ще поддържаме интензивно и интервенциите по евакуация, в това число на нашите чиновници в зоните, наранени от съветската офанзива ", сподели той.

Малко откакто Путин приказва в телевизионно послание по съветската държавна телевизия, в тишината на украинската столица Киев преди зазоряване се чуха детонации. Близо до основното летище на столицата е имало пукотевица, заяви осведомителната организация Интерфакс, а над града са били чути сирени.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР