Лидерите на 27-те страни членки на Европейския съюз постигнаха споразумение

...
Лидерите на 27-те страни членки на Европейския съюз постигнаха споразумение
Коментари Харесай

Евролидерите се договориха за бюджета на ЕС и за фонда за възстановяване

Лидерите на 27-те страни членки на Европейския съюз реализираха съглашение по бюджета на блока за идващите 7 години и по огромният проект за възобновяване на стопанската система след пандемията от COVID-19, съобщи Ройтерс.

Бюджетът на Европейски Съюз до 2027 година ще бъде в размер на 1,824 трилиона евро, от които 750 милиарда евро ще бъдат отделени за фонда за възобновяване. Фондът бе признат след взимане на компромисно решение – безвъзмездните средства са понижени от 500 милиарда на 390 милиарда евро, до момента в който останалите 360 милиарда ще бъдат раздадени под формата на нисколихвени заеми, чието погашение ще продължи до 31 декември 2058 година Средствата за възобновяване да бъдат обезпечени посредством ибя заем от финансовите пазари, изтеглен от Европейската комисия. Ще бъдат въведени и нови налози за покриване на дълга, така наречен " лични запаси " на Европейски Съюз.

„ Сделка! “, написа в Twitter ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел, незабавно след договарянето на съглашението.

Deal!

— Charles Michel (@eucopresident) July 21, 2020
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР