Лидери от технологичния сектор изразяват загриженост, че развитието на изкуствения

...
Лидери от технологичния сектор изразяват загриженост, че развитието на изкуствения
Коментари Харесай

Все повече технологични ръководители смятат, че изкуственият интелект дава на Big Tech „прекомерна“ мощ

Лидери от софтуерния бранш показват угриженост, че развиването на изкуствения разсъдък е съсредоточено в ръцете на прекомерно малко компании, което евентуално им дава несъразмерен надзор върху бързо разрастващата се технология, написа Си Ен Би Си.

Бумът на интереса към ИИ беше провокиран от ChatGPT на OpenAI в края на предходната година с помощта на новия метод, по който чатботът може да дава отговор на потребителски запитвания. Популярността насърчи началото на това, което мнозина в софтуерната промишленост назовават „ конкуренция във въоръжаването с ИИ “, защото софтуерните колоси, в това число Microsoft и Гугъл, се стремят да разработят и пуснат на пазара свои лични модели с изкуствен интелект. Те изискват големи количества изчислителна мощ, защото се образоват върху големи количества данни.

„ В момента има единствено няколко компании с ресурсите, нужни за основаването на тези широкомащабни ИИи модели и тяхното внедряване в мащаб. И би трябвало да признаем, че това им дава несъразмерна власт над нашия живот и институции “, сподели в изявление за Си Ен Би си Мередит Уитакър, президент на приложението за криптирани известия Signal.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР