Лидери на ЕС, външни министри, високопоставени личности и политици се

...
Лидери на ЕС, външни министри, високопоставени личности и политици се
Коментари Харесай

Форумът ЕС среща Балканите. Кючюк посреща в София комисар Вархеи

Лидери на Европейски Съюз, външни министри, високопоставени персони и политици се събраха в София, с цел да обсъдят стъпките към усилване на районното съдействие и интеграцията в Европейски Съюз, в границите на форума " Европейски Съюз среща Балканите ".  Събитието бе открита от евродепутата и съпредседател на партия АЛДЕ Илхан Кючюк, Даниел Кадик, изпълнителен шеф на Европейския демократичен конгрес и доктор Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб на България.



Форумът, поставящ на дневен ред свързаността сред страните от Западните Балкани като поръчител за  резистентност към зараждащи опасности и закани се организира в " София Хотел Балкан ". Организатори на форума са партия АЛДЕ, с поддръжката на Европейския демократичен конгрес и Атлантическия клуб в България.

Участниците ще бъдат приветствани със специфични обръщения от Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО,  Роберта Мецола, ръководител на Европейския парламент,  Теодора Генчовска, министър на външните работи на Република България и Олга Стефанишина, вицепремиер по европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна.

Специални посетители на събитието ще бъдат Федерика Могерини, ректор на колежа на Европа и висш представител на Европейския съюз по външните работи и политиката на сигурност (2014-2019) и еврокомисарят по съседство и разширение, Оливер Вархеи.

Министрите на външните работи на Република Турция, Република Северна Македония, Република Албания, Република Косово и Република Босна и Херцеговина ще дискутират изгодите от интеграцията в първия панел на форума.

Всеки, който има предпочитание да участва физически, може да се записва гратис за събитието на следния линк: https://www.eventbrite.be/e/the-eu-meets-the-balkans-forum-tickets-313367319087?fbclid=IwAR0yCOPuit8gflAXUixCry_jn4lzvRPL3OmLtz_xou0CACWsmuEogRoFhY4
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР