Лидери и висши служители от повече от дузина страни се

...
Лидери и висши служители от повече от дузина страни се
Коментари Харесай

Световни лидери присъстват на срещата на върха за мир в Кайро за „деескалация“ на войната между Израел и Хамас

Лидери и висши чиновници от повече от дузина страни се събраха в египетската столица Кайро за конференция, с цел да обсъдят методите за „ де -ескалиране ” на войната Израел-Хамас на фона на възходящите страхове от по-широк близкоизточен спор.

Наричана среща на върха за мира в Кайро, представители на страни, в това число Йордания, Франция, Германия, Русия, Китай, Обединеното кралство, Съединените щати, Катар и Южна Африка, участват на еднодневната среща в събота, дружно с Организация на обединените нации и Представители на Европейския съюз.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Израел има за цел да постави завършек на отговорността си за Газа, защото се задава наземна атака Хамас освобождава двама американски заложници от Газа Байдън споделя, че офанзивата на Хамас против Израел има за цел да попречи на израелско-саудитското топене Следващата огромна опасност за Газа: холера, инфекциозни заболявания измежду цялостна обсада завършек на списъка

Във встъпителните си бележки египетският президент Абдел Фатах ал-Сиси прикани водачите да реализират съглашение за пътна карта за преустановяване на филантропичната злополука в линията Газа и възкръсване на пътя към мир сред Израел и палестинците. Целите на пътната карта включват доставка на помощ за Газа и реализиране на съглашение за преустановяване на огъня, последвано от договаряния, водещи до решение за две страни, сподели той.

„ Всички животи на цивилни имат значение “, сподели кралят на Йордания Абдула в послание към срещата на върха. „ Непрестанната бомбардировка, която се организира в Газа, до момента в който приказваме, е жестока и безсъвестна на всяко равнище. Това е групово наказване на един обсаден и беззащитен народ. Това е жестоко нарушаване на интернационалното филантропично право. Това е военно закононарушение. “

„ Навсякъде другаде атакуването на цивилна инфраструктура и умишленото недояждане на цялото население с храна, вода, електричество и артикули от първа нужда би било наказано. Отговорността ще бъде наложена... само че не и в Газа “, добави той.

Палестинският президент Махмуд Абас участва на срещата на върха и изиска да бъдат отворени филантропични коридори. Но отсъствието на който и да е формален представител от израелска страна помрачи упованията за това какво може да реализира срещата.

Дипломатическият редактор на Al Jazeera Джеймс Бейс сподели, че въпреки да е добре тези страни да предложат пътна карта за излизане от тази рецесия, „ Израел ще се вслуша ли в тази пътна карта? “

„ Израел не е показан. Израелските генерали, израелският министър-председател и израелският боен кабинет са тези, които вземат решенията какво да вършат във боен проект и виждате, до момента в който вървят речите, нова бомбардировка на Газа “, означи Бейс.

Срещата на върха се организира, когато Израел се готви за наземна офанзива против Газа след седмици на въздушни офанзиви след офанзивата на Хамас на 7 октомври, която умъртви 1400 души в Израел. Повече от 4200 палестинци бяха убити в контраофанзивата на Израел на фона на възходящата филантропична рецесия в Газа.

Миналата седмица Египет прикани за интернационална конференция за разискване на „ развиването и бъдещето на палестинската идея “. Египетският външен министър Саме Шукри сподели, че срещата ще търси „ интернационално единодушие “ по отношение на нуждата от деескалация и доставки на филантропична помощ за Ивицата Газа.

Граничният пункт Рафа сред Газа и Египет, единствената точка за достъп, която не се управлява от Израел, беше затворен за близо две седмици на фона на израелските бомбардировки на Ивицата, само че беше отворен в събота, с цел да разреши единствено 20 камиона с филантропична помощ.

Египет, първата арабска страна, която подписа кротичък контракт с Израел през 1979 година, е угрижен от всеобщо изселване на палестинци на територията му.

Президентът ел-Сиси сподели в сряда, че милионите египтяни ще се опълчват на всяко принудително разселване на палестинци в Синай, добавяйки, че всеки сходен ход ще трансформира египетския полуостров в база за офанзиви против Израел.

Позицията на Египет отразява страховете на арабите, че палестинците могат още веднъж да избягат или да бъдат принудени всеобщо да изоставен домовете си, както беше по време на войната към основаването на Израел през 1948 година

Арабските страни показаха гнева си от невижданите бомбардировки и блокада на Израел на Газа, където живеят 2,3 милиона души.

„ Showboating “

Марк Оуен Джоунс, помощник по проучване на Близкия изток в университета „ Хамад Бин Халифа “ в Доха, сподели, че има „ огромно количество политическа позиция “ във встъпителните изказвания на арабските водачи на срещата на върха в Кайро, когато те още веднъж потвърдиха своя ангажимент за решение с две страни в израелско-палестинския спор.

„ Голяма част от това е обвързвано с вътрешната легитимност на тези водачи, изключително на ел-Сиси, който се тревожи, че популацията ще стане неспокойно, в случай че не го видят да прави нещо за палестинската идея “, сподели той пред Ал Джазира. < /p>

Въпреки „ показното показване “, Оуен Джоунс сподели, че въздействието на срещата върху събитията на място е лимитирано.

Той сподели, че „ реалистичните на практика резултати “ ще бъдат „ най-вече преустановяване на огъня и най-малкото малко повече филантропична помощ “.

„ Не виждам, без Израел на масата, че ще има задоволителна степен на политическо въздействие тук, с цел да спре израелските бомбардировки над Газа. “

Сблъсъците на границата на Израел с Ливан и опитите за офанзиви от подкрепяни от Иран сили на други места подхраниха опасенията от разпространяване, изключително в случай че сухопътна атака се окаже кървава, до момента в който растящият антиислямски и антисемитски тормоз по света породи опасения за сигурността в доста страни.

Европейските страни се борят да реализират обединен метод към рецесията, оттатък осъждането на офанзивата на Хамас, след дни на комплициране и смесени послания.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР