Лидерът в Западната конференция на НБА Хюстън рокетс претърпя поражение

...
Лидерът в Западната конференция на НБА Хюстън рокетс претърпя поражение
Коментари Харесай

"Торонто" сложи край на серията от шест поредни победи на "Хюстън рокетс"

Лидерът в Западната конференция на НБА " Хюстън рокетс " претърпя проваляне 113:129 в личната си зала " Тойота сентър " от " Торонто раптърс ". " Ракетите " изгубиха малко ненадейно след серия от шест следващи триумфа.

Въпреки напъните на водача си Джеймс Хардън, който означи 38 точки, тексасците срещнаха доста добре проведен отбор, който най-много посредством колектива си надви в мача. Очаквано Хардън беше над всички и с изключение на 38-те точки добави 11 асистенции и шест битки. Гардът беше 19-19 от линията за наказателни удари, само че този път стрелбата от тройката не му вървеше. Хардън вкара единствено три пъти от 11 опита.

За домакините 20 точки добави Тревър Ариза, който се регистрира и с осем битки, а Клинт Капела приключи с " дабъл-дабъл " - 11 точки и 11 битки.

За " Торонто " най-полезен беше Демар Дероузън, който означи 27 точки, а общо четирима от стартовата петица вкараха над 10 точки. Кайл Лаури приключи с " дабъл-дабъл " 19 точки и 10 битки, Ануноби добави 16, а Йонас Валанчунас се регистрира с 12 точки и седем битки под кошовете.



Под равнището си беше Серж Ибака, който вкара единствено пет точки за 25 минути на паркета. Това обаче беше обезщетено от резервата Сиджей Майлс. Гардът влезе от пейката и вкара 19 точки, като беше 6-9 от зоната за три точки.

С провалянето си " Хюстън " отстъпи върха на " Голдън стейт уориърс ", въпреки и първенците да не играха. " Ракетите " към този момент има 11 победи и четири загуби от началото на сезона. " Торонто " е четвърти в Източната конференция с осем победи и пет загуби.

На Изток Кайри Ървинг се завърна, а " Бостън " продължава да печели. " Келтите " към този момент имат 13 следващи победи преди да се изправят против първенците от " Голдън стейт " в идващия си дуел. " Бостън " победи като посетител " Бруклин нетс " със 109:102 в зала " Барклис сентър ".

Ървинг, който пропусна дуела с " Торонто " поради удар в главата изигра 29 минути и записа 25 точки. Той беше най-резултатен за своя отбор, а с 21 точки и 10 битки се регистрира Маркъс Морис. Друг от водачите Ал Хорфърд също записа " дабъл-дабъл " - 17 точки и 11 битки. За " мрежите " най-полезен беше Харис с 19 точки.

 Кайри Ървинг се завърна след един мач неявяване и приключи с 25 точки.
© Reuters

Кайри Ървинг се завърна след един мач неявяване и приключи с 25 точки.

" Серията ни в действителност е страхотна, само че в този момент идва още по-сериозно предизвикателство. Знам какъв звук ще има по медиите в идващите два дни. На всички ще им бъде доста забавно дали " Голдън стейт " ще сложат завършек на нашата серия, когато дойдат в Бостън в четвъртък. Аз обаче откровено се развличам с това ", сподели Ървинг след дуела.

Той изрази недоволството си от това, че се постанова да играе със специфична защитна маска на лицето.

.@NBA Coaches With 500 Road Wins

1. Pat Riley
2. Don Nelson
3. Gregg Popovich

That’s it, that’s the list.
— San Antonio Spurs (@spurs) November 15, 2017

В дербито на Тексас тази нощ " Сан Антонио спърс " се наложи с 97:91 над " Далас маверикс ". Ламаркъс Олдридж вкара рекордните си за сезона 32 точки, а треньорът на " шпорите " Грег Попович записа името си против следващ връх.

Специалистът, който изведе " Сан Антонио " до пет трофеи в НБА стана треньорът, достигнал най-бързо до 500 победи като посетител в Лигата. Той реализира това за 835 дуела, или с 41 по-бързо от Пат Райли (треньор на именития отбор на " Лейкърс " от 80-те години – бел. ред.).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР