Лидерът в руското първенство Локомитив (Москва) и ФК Копенхаген заеха

...
Лидерът в руското първенство Локомитив (Москва) и ФК Копенхаген заеха
Коментари Харесай

Локо и Копенхаген показаха класа в най-важния момент

Лидерът в съветското състезание Локомитив (Москва) и ФК Копенхаген заеха първите две места в Група F на Лига Европа и не престават във етапа на директните елиминации. Всичко се реши в днешните последни дуели от групата, в които и двата тимовете записаха победи с по 2:0.

Локо надделя новобранеца Злин като посетител и стана неосъществим на върха, а датчаните надвиха над Шериф (Тираспол) в директна борба за втората позиция.

Московчани съумяха да пречупят чешкия си съперник едвам през второто полувреме и то откакто домакините останаха с 10 души поради червен картон на Зоран Гаич в 57-ата минута. “Железничарите” се възползваха от численото си преимущество и Алексей Миранчук (70’) и намиращият се в отлична форма Джеферсън Фарфан (75’) вкараха по този начин значимите попадения за гостуващия състав.
Videre! Tak for støtten! #fcklive #eldk #uel pic.twitter.com/zYHulc9vq9
— F.C. København (@FCKobenhavn) 7 декември 2017 година

По същото време на стадион “Паркен” в Копенхаген локалният отбор трябваше наложително да надвие Шериф, с цел да може да го задмине поради по-добрите си индикатори в директните мачове. Всичко най-интересно се случи след почивката. В рамките на 3 минути датчаните дръпнаха с 2:0 след голове на Пиерос Сотириу (56’) Михаел Люфтнер (59’). В 69-ата минута Жайро от молдовския тим получи червен картон и всичко изглеждаше решено. В 78-ата минута обаче интригата се върна, откакто гостите завоюваха дузпа. От бялата точка обаче Зигу Бадибанга стреля в гредата, пропускайки отличния късмет да приближи отбора до равенството, което щеше да класира Шериф.

Злин - Локомотив (Москва) 0:2
0:1 Миранчук (70)
0:2 Фарфан (75)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

Копенхаген - Шериф 2:0
1:0 Сотириу (56)
2:0 Люфтнер (59)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ:
1. Локо (М) 11 т.
2. Копенхаген 9 т.
...........................
3. Шериф 9 т.
4. Злин 2 т.
Лига Европа 6 кръг, четвъртък 7 декември  Злин 0:2краен резулат  Локомотив (Москва)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР