Лидерът в Премиър лийг Арсенал посреща шампиона Манчестър Сити на

...
Лидерът в Премиър лийг Арсенал посреща шампиона Манчестър Сити на
Коментари Харесай

Съставите на Арсенал и Манчестър Сити за голямото дерби на върха в Премиър лийг

Лидерът в Премиър лийг Арсенал посреща първенеца Манчестър Сити на " Емиратс " в отсрочен дуел от 12-ия кръг на наглийското състезание. Разликата сред двата тима е единствено три точки, което значи, че " жителите " могат да излязат на върха по голова разлика, в случай че завоюват през днешния ден. " Топчиите " обаче са с мач по-малко от огромния си съперник.

Двата отбора се срещнаха доскоро повече от две седмици в шампионата за ФА Къп. Тогава Сити завоюва на " Етихад " с 1:0.

Арсенал оглавява класирането от ноември, само че записа две следващи срещи без победа в шампионата и това даде късмет на първенците да се приближат. " Артилеристите " също така нямат победа в последните 13 мача в Премиър лийг против Манчестър Сити, като изгубиха предходните 10 от тях.

Микел Артета не може да разчита на контузения Томас Партей. Вместо него за първи път като титуляр за Арсенал стартира новото попълнение Жоржиньо. Текехиро Томиясу е предпочетен отдясно на защитата пред Бен Уайт. Леандро Тросар е на пейката за началото.

Голямата вест в състава на Манчестър Сити е, че голмайсторът на тима Ерлинг Холанд, който получи лека травма в бедрото в мача с Астън Вила, е подготвен да стартира. Нейтън Аке се завръща за сметка на Аймерик Лапорт, който сяда на пейката. Пеп Гуардиола още веднъж залага на скица с трима централни бранители.

Арсенал : Рамсдейл, Томиасу, Габриел, Салиба, Зинченко, Джака, Жоржиньо, Йодегор, Сака, Нкетия, Мартинели

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Родри, Аке, Гюндоган, Де Бройне, Силва, Марез, Холанд, Грийлиш

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР