Лидерът в генералното класиране в Moto3 спечели своята втора поредна

...
Лидерът в генералното класиране в Moto3 спечели своята втора поредна
Коментари Харесай

Олгадо открадна победата в Италия в последните метри

Лидерът в генералното класиране в Moto3 завоюва своята втора поредна и общо трета победа от началото на сезон 2023, откакто победи в конкуренцията за Гран При на Италия.

Испанецът стигна до успеха на „ Муджело “ след изпреварване безусловно в последните метри на конкуренцията. Той се възползва от резултата на въздушното евакуиране в дългия спринт от последния завой до финалната линия и съумя да изпревари Дениз Ончу, който и през днешния ден не съумя да се пребори за своята първа победа в Moto3.

Турчинът потегли от полпозишъна и от самото начало бе в групата на водачите и много постоянно излизаше отпред. Той поведе и в средата на финалния тур, откакто изпревари Олгадо с една страхотна маневра на „ Арабиата 2 “. Тази маневра на турския играч обаче се оказа и неверен ход, защото в известна степен точно тя му коства успеха.

На финала той приключи на 0.051 секунди зад спечелилия Олгадо и може да се радва, че не бе изпреварен и от Аюму Сасаки в самия край. Японецът финишира на единствено 0.005 зад Ончу на третото място. Топ 5 през днешния ден допълниха Давид Алонсо и Джауме Масия, които също бяха в групата на водачите в хода на цялото съревнование, само че не съумяха да се пласират добре във финалния тур и останаха отвън подиума. Алонсо финишира на 0.172 зад спечелилия, до момента в който Масия изостана със скромните 0.487 секунди от Олгадо след общо 17 спортни обиколки.

С успеха си през днешния ден Олгадо усили своя задатък на върха на генералното класиране, в което с актив от 109 точки той води с 35 на Масия. Тройката с пасив от 41 пункта добавя Иван Ортола, който през днешния ден финишира едвам 11-ти, откакто бе един от многото водачи, които бяха пратени да започват от дъното на колоната и трябваше да преминат през дългата обиколката. Причината за тези санкции беше рисково каране в хода на тренировките на „ Муджело “ в петък и събота.

Сезон 2023 в Moto3 продължава още идната седмица с конкуренцията за Гран При на Германия на пистата „ Заксенринг “.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР