Лидерът на йеменските хуси предупреди, че ще атакува американски военни

...
Лидерът на йеменските хуси предупреди, че ще атакува американски военни
Коментари Харесай

Хусите заплашиха САЩ с военен отговор, ако предприемат действия срещу тях

Лидерът на йеменските хуси предизвести, че ще нападна американски военни кораби, в случай че подкрепяната от Иран формация бъде нападната от Съединените щати. В началото на седмицата Вашингтон сложи началото на интернационална интервенция за отбрана на корабоплаването в Червено море.

Хусите управляват обширни територии в Йемен след години на революция, а от предишния месец започнаха набези против интернационалните плавателни съдове, плаващи във водите на Червено море. Атаките, съгласно тях, са в отговор на нападението на Израел против линията Газа.

„ Действията ни в Червено море, Баб ал-Мандебския пролив, Аденския залив и Арабско море не са ориентирани против други кораби и не вредят на интернационалното мореплаване или на комерсиалното придвижване на друга страна. Те са ориентирани само и единствено против израелския зложелател. Няма да останем безучастни, в случай че американците се изкушат да ескалират още повече и да извършат нелепост, като се насочат към нашата страна или стартират война против нея. Всяко американско посягане ще получи отговор от нас и ние ще превърнем американските бойни кораби, ползи и навигация в цел за нашите ракети, безпилотни самолети и военни интервенции “, съобщи водачът на хусите Абдел Малик Хуси.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР