Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви, че е готов да

...
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви, че е готов да
Коментари Харесай

Лидерът на опозицията в Северна Македония: Ако управляващите не бойкотират референдума, той ще е успешен

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски съобщи, че е подготвен да се срещне с представители на държавното управление по въпроса за референдума. По думите му консултациите, които опозиционната партия организира, водят в посоката на дефинирания от президента на Северна Македония Стево Пендаровски въпрос: „ Искате ли да влезете в Европейски Съюз при тези условия? “.

„ Очаквам, в случай че същността на въпроса от референдума се приближи до оферти от него, Пендаровски да излезе обществено с позиция и да каже, че ще излезе и ще гласоподава на референдума, естествено съгласно убежденията си, дали би трябвало да продължим (към еврочленство) в условия на диктат или при други условия, както считат ВМРО-ДПМНЕ и някои други партии ", сподели Мицкоски по време на посещаване в Петровец.

По думите му, от опозиционната партия чакат поддръжка за референдума освен от Пендаровски, само че и от всички политически партии, в това число от албанските опозиционни партии, както и от Македонската академия на науките и изкуствата (МАНУ), университетите и религиозните общности, макар, че от държавното управление „ имат едно предпочитание – референдумът да се провали “.

„ Нашето предпочитание е колкото може повече жители да излязат на референдума. Ако държавното управление реши да не го бойкотира, аз съм уверен, че той ще бъде сполучлив “, сподели Мицкоски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР