Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов обяви, че е партията му

...
Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов обяви, че е партията му
Коментари Харесай

От „Възраждане“ канят Стив Ханке за адвокат на кампанията срещу еврото

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов разгласи, че е партията му е отправила покана към проф. Стив Ханке за кръгла маса „ за опазване на българския лев “.

Костадинов още веднъж повтори позицията си за невлизане на страната в еврозоната, като означи, че България не дава отговор на инфлационните критерии. Според него, „ датата 1 януари 2024 година би трябвало да се не помни “.

Припомняме, Ханке е измежду съперниците на въвеждането на еврото в България и неведнъж е правил изявления в тази посока, с което провокира отрицание в огромна част от българското общество. Според него, България няма потребност от еврото, откакто има валутен ръб.

Ханке стана прочут и с претенцията си, че е татко на българския валутен ръб, която обаче е лишена от съображение, въпреки да закупи медийна известност.

Експремиерът Иван Костов, който оглавяваше държавното управление по това време съобщи, че бордът е натрапен у нас от Майкъл Деплер.

„ Този, който го наложи у нас, е Майкъл Деплер – той отговаряше за България от МВФ. Той пристигна с извънредно радикална, архаична визия за валутен ръб в България. Искаха да закрият Българска народна банка и тук срещнаха опозиция на Светослав Гаврийски, Красимир Ангарски, на мен и не позволихме това нещо да се случи. “ - разяснява Иван Костов в изявление за БНР, излъчено през февруари 2020 г.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР