Лидерът на управляващата партия в Полша Право и справедливост (PiS)

...
Лидерът на управляващата партия в Полша Право и справедливост (PiS)
Коментари Харесай

Лидерът на управляващата партия в Полша хвърли оставка като вицепремиер

Лидерът на ръководещата партия в Полша " Право и правдивост " (PiS) и вицепремиер Ярослав Качински подаде оставка от поста си в държавното управление, оповестява " Ройтерс ".

" В момента не съм в държавното управление. Вече внесох оставката си до министър-председателя и тя беше утвърдена. Доколкото знам, президентът също я е подписал ", разяснява той.

Качински, който беше и началник на държавната комисия по въпросите на националната сигурност и защита, уточни, че негов правоприемник на поста ще бъде министърът на националната защита Мариуш Блашчак.

По-рано Качински заяви, че желае да се отдръпна от държавните си функционалности, с цел да се концентрира върху подготовката на ръководещата партия за парламентарните избори следващата година.

" Реших, че би трябвало да се съсредоточвам върху нещата, които са най-важни за бъдещето на Полша. Не преувеличавам ролята си, само че партията би трябвало да си възвърне силата, тъй като най-важното време за всяка политическа партия в света наближава ", акцентира той.

Националистическата " Право и правдивост " е на власт от края на 2015 година, само че Качински се причисли към държавното управление едвам през октомври 2020 година Той трябваше да работи по законопроект за националната защита, само че съгласно анализатори наличието му в държавното управление е имало за цел и преодоляване на споровете сред членове на ръководещата коалиция.

Качински беше и министър-председател на Полша през 2006-2007 година Неговият брат близнак Лех Качински пък беше президент от 2005 до 2010 година, когато в Западна Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР