Лидерът на управляващата партия в Полша Право и справедливост“ каза,

...
Лидерът на управляващата партия в Полша Право и справедливост“ каза,
Коментари Харесай

Качински нарече нелепа шега механизма за разпределение на мигранти в ЕС на квотен принцип

Лидерът на ръководещата партия в Полша " Право и правдивост “ сподели, че държавното управление в никакъв случай няма да утвърди обстановка, в която Полша ще бъде задължена да одобри наложителна квота мигранти, и че поляците би трябвало да решат въпроса посредством референдум, съобщи полската организация ПАП. 

" Този въпрос би трябвало да бъде решен на референдум, който ние ще организираме ", сподели Ярослав Качински по време на спор за релокацията на мигранти в Европейския съюз, извършен в Сейма (долната камара на полския парламент). 

Дебатът се отнася до проекторезолюция, направена от " Право и правдивост “, по отношение на механизма за пренасяне на незаконни мигранти на територията на Европейски Съюз.

Миналата седмица Съветът на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи, в който влизат министрите на вътрешните работи от страните членки на Европейски Съюз, утвърди нов пакт за миграцията и даването на леговище. Съгласно проекторегламента, членовете на Европейски Съюз ще би трябвало да одобряват първична квота от 30 000 мигранти от страни, които понасят главната тежест на миграцията от Близкия изток и Африка, като да вземем за пример Гърция и Италия, или да заплащат по към 22 000 евро на неприет мигрант. Полша и Унгария се оповестиха срещу новите правила, само че митингите им не бяха подкрепени. 

Качински сподели, че приемането от страна на Полша на украински бежанци, бягащи от войната на Русия против Украйна, е доста значим фактор за тази резолюция.

" Може да се каже, че сме приели няколко милиона бежанци, в това число 1,5-2 милиона, които са останали в страната ни за непрекъснато ", сподели Качински и добави, че в случай че техният брой се умножи по 22 000 евро, Полша ще би трябвало да получи към 20-30 милиарда евро.

" А в случай че би трябвало да приказваме за помощите, които сме получили, те са към 100 евро на гражданин ", сподели ръководителят на „ Право и правдивост “. 

" Това е нелепа смешка и образец за извънредно възмутителна дискриминация ", сподели Качински.

" Не забравяйте, че ние ще организираме този референдум. Полският народ би трябвало да се произнесе по този въпрос ", заключи водачът на ръководещата партия. 

Новите правила възобновиха дебата към миграционните закони от 2015 година след тогавашната миграционна рецесия, когато някои страни от Европейски Съюз, в това число Полша, отхвърлиха да одобряват наложителни квоти за пренасяне. Това накара Европейската комисия да стартира против тях процедури поради нарушение на правото на Европейски Съюз. Пактът следва да бъде разискван в Европейския парламент.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР