Лидерът на турската опозиция обеща да репатрира милиони бежанци в

...
Лидерът на турската опозиция обеща да репатрира милиони бежанци в
Коментари Харесай

Съперникът на Ердоган се закани да изгодни всички бежанци от Турция

Лидерът на турската съпротива даде обещание да репатрира милиони бежанци в родните им страни, втвърдявайки риториката си преди горещо оспорвания втори тур на изборите идната седмица, написа " Политико ".

В тирада в четвъртък Кемал Кълъчдароглу съобщи, че неговият противник, дългогодишният президент Реджеп Тайип Ердоган, е " умишлено позволил 10 милиона бежанци в Турция ", като сподели, че настоящият президент е сложил " на ликвидация турско поданство, с цел да получи вносни гласове ".

" Тук разгласявам: ще изпратя всички бежанци назад вкъщи, откакто бъда определен за президент, точка ", съобщи той, съгласно турските медии.

Турция е дом на най-големия брой бежанци по света, приемайки почти четири милиона разселени хора, доста от Сирия и други арабски страни.

През 2016 година, до момента в който континентът се бореше с възходяща бежанска рецесия, Европейски Съюз подписа съглашение с Анкара, " ориентирано към прекъсване на потока от противозаконна миграция през Турция към Европа ". Страната е получила към 10 милиарда евро филантропична помощ, с цел да помогне на тези, които бягат от спорове в Близкия изток и Африка.

Кълъчдароглу ще се изправи против Ердоган на под напрежение втори тур на изборите на 28 май, откакто нито един от претендентите не завоюва повече от 50 % от гласовете на първия тур предишния уикенд.

Докато 74-годишният либералдемократичен икономист Кълъчдароглу се надяваше да извлече облага от възходящия яд от метода, по който държавното управление се оправя с стопанската система и земетресенията, оставили 50 000 жертви през февруари, той остана втори, осигурявайки си по-малко от 45 % против 49 % на Ердоган. Сега той е изправен пред тежка битка за свалянето на Ердоган на втория тур.

Кълъчдароглу преди този момент се е заел да върне разселените сирийци в родината им в границите на две години.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР