Лидерът на т.нар. Възраждане“ очевидно съвсем излиза от релсите на

...
Лидерът на т.нар. Възраждане“ очевидно съвсем излиза от релсите на
Коментари Харесай

Костадинов извън релси: Всички сте неофашисти, ние сме Ботев и Левски!


Лидерът на така наречен „ Възраждане “ явно напълно излиза от релсите на нормалността и към този момент назовава „ неофашисти “ всички, с изключение на себе си и личната си партия.

Можем единствено да напомним на по-късопаметните, че диктаторът Путин от 24 февруари 2022 година приказва тъкмо същото, едно към едно, по тази причина и се зае да „ денацифицира “ суверенна Украйна.

„ Готви се пълзящ украински сюжет. Някой ще опита да предизвика гражданския ред, да предизвика конфликти в страната. Украинците заплатиха и заплащат жестока цена, тъй като подцениха тази опасност. Подготвят провокационни актове ”, пророкува злокобно от трибуната в Народното събрание Костадинов в декларация от името на „ Възраждане “.

Той някак доста елементарно не помни, че точно неговите щурмоваци трошат вратите на Народното събрание, обливат с алена багра здания на европейски институции, „ не разрешават “ гледането на филми в публични кина и пишат във фейсбук апели за „ заличаване “. Никой различен не е правил до момента толкоз провокации и не е крещял толкоз глупости за единица време, даже футболните агитки в деня на люто дерби.

„ Родните ни неофашисти на власт са решили да репресират единствено една партия – тази, която съставлява най-голяма опасност за тях “, лее се Костадинов от парламентарната естрада.

Вчера министър председателят Николай Денков, с много забавяне прочее, насочи апел против агресивното държание на партията. Денков цитира българския социолог проф. Георги Фотев: „ В българския парламент вилнее неофашистка партия. “ И с цялостно съображение означи, че „ през последния месец виждаме непрестанно активиране на експанзия от страна на партия „ Възраждане “, в това число и с обществени постове от водача ѝ, както и апели за потребление на принуждение, което се прояви и по улиците “.

След което умерено и рационално съобщи: „ Днес взехме решение от името Министерския съвет да обърнем внимание, че считаме за изцяло недопустимо този вид държание. “

Деликатният академик акад. Денков счита сходно държание за „ недопустимо “. Какво счита българският жител с прякор Копейкин? Ето какво:

„ … българското държавно управление разгласи война на една българска политическа партия, което е безпрецедентно… единствената съпротива е „ Възраждане “… Включиха се и представители на опозиционни партии като Българска социалистическа партия, които споделиха, че имаме профашистки уклон… Само преди няколко месеца те ни молеха да пазиме паметника на Съветската армия… поддръжката за нашата организация продължава да расте… “

Всичко това, произнесено с отривиста, картечна дикция, с див пламък в очите – и българският парламент поразително замязва на едно мюнхенско бирхале от 1923 година, от което е разгласен един „ поход към властта “, довел до десетки милиони жертви.

Оттам-нататък какво следва? Не, няма да цитираме Адолф Хитлер. Ще предложим наброски от декларацията на Костадин Костадинов: „ съдружното правителство… потъва със страшна мощ в неспособността си да ръководи страната… рецесиите не са овладени, а се задълбочават… съдружните сътрудници са заети в пазарлъци между тях по разпределение на порциите и постовете на властта…. в осъществяване на съгласуваните команди от посолството и посолствата “.

И още какво?

„ Не бива да позволяваме никога провокации и ние, от „ Възраждане “, ще създадем всичко належащо да бъде непокътнат гражданският ред, макар неистовите жалки напъни на ръководещите да предизвикат сходни конфликти с антизаконното си държание. “

Това, казано от Костадинов, може единствено да ни накара да се запитаме: какво тъкмо значи „ ще създадем всичко належащо “. Дали няма поради това, което Путин направи против Украйна, представяйки го за отбрана на родината от „ укронацистите “, НАТО, Европейския съюз и целия цивилизован свят?

Костадинов, който доста гневно брани българския лев, само че му споделят не Левски, а Копейкин, приключи декларацията с два цитата – от Ботев и от Левски. Парламентарната му група гледаше с боготворене към трибуната, а в очите на хората му гореше предпочитание да обтегнат десните си ръце нагоре, под ъгъл към 25 градуса по отношение на земната повърхнина. Но още нямат заповед от Кремъл – може в Москва да са измислили нов привет, чакаме включване.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР