Лидерът на шведската Умерена коалиционна партия Улф Кристерсон обяви, че

...
Лидерът на шведската Умерена коалиционна партия Улф Кристерсон обяви, че
Коментари Харесай

Умерената коалиционна партия в Швеция не успя да състави правителство

Лидерът на шведската Умерена съдружна партия Улф Кристерсон разгласи, че се отхвърля от опитите да сформира държавно управление - единствено два дни откакто ръководителят на Народното събрание му връчи мандат да сформира кабинет след разпадането на предходния, формиран от лявоцентристки политически обединения, осведоми " Ройтерс ".

" Не съществуват условия в Народното събрание за съставяне на ново дясноцентристко държавно управление ", сподели на конференция Кристерсон.

Предвид разпределението на силите в настоящия парламент, мнозина чакаха от водача на консервативната партия да се бори до последно, с цел да получи нужната поддръжка.

В финален опит да притегли обособени депутати, които да нарушат партийната линия, той даде обещание през вчерашния ден великодушен пакет от промени, ориентиран към развиването на селскостопанските региони, само че той беше бързо отритнат от центристката групировка, която имаше основна роля при опита му да сформира кабинет.

Кристерсон получи мандат за сформиране на държавно управление, откакто социалдемократът Стефан Льовен, оглавяващ нежна лявоцентристка коалиция, загуби избор на съмнение предходната седмица и беше заставен да подаде оставка.

Сега се чака ръководителят на Народното събрание да връчи идващия мандат за сформиране на държавно управление на Льовен, паламентарната поддръжка за който е по-голяма и евентуално задоволителна, с цел да обезпечи одобряването на възможния му кабинет, само че не и прокарването на закона за бюджета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР