Лидерът на северномакедонската ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски публикува класация на „Блумбърг“

...
Лидерът на северномакедонската ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски публикува класация на „Блумбърг“
Коментари Харесай

Християн Мицковски: Северна Македония е на нивото на изостаналите африкански държави във ваксинацията

Лидерът на северномакедонската ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски разгласява ранглиста на „ Блумбърг “ в своя „ Facebook “, съгласно която Република Северна Македония е на 118-то място от общо 122 страни.
https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/posts/1818014655040652
„ Неспособността на Зоран Заев и министъра на опазването на здравето Венко Филипче да набират ваксини чупи върхове “, написа опозиционният водач.

„ Северна Македония е на 188-то място от 122 страни. На дъното на дъното. 5 място, само че в обратна посока. Срамота и грехота. Когато четат този разбор по света, ще си мислят, че сме страна в Субсахарска Африка, затворени и изолирани от света, а не страна в сърцето на Европа, чийто комшия Сърбия е на върха в същия този лист с 2 милиона имунизирани и скоро 30% от популацията ще е ваксинирано. Пред нас са всички. Албания, България, Гърция, а да не приказваме за Хърватия и Словения “, изяснява Мицковски.

Той директно упрекна за това състояние министър-председателя Заев и министъра на опазването на здравето Венко Филипче, за които написа, че всички заболели и умряли от януари нататък са на тяхната съвест и че би трябвало да понесат отговорност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР