Лидерът на Северна Корея взе вашно решение за един от

...
Лидерът на Северна Корея взе вашно решение за един от
Коментари Харесай

Ким Чен-ун назначи сестра си на висок пост

Лидерът на Северна Корея взе вашно решение за един от най-близките си хора. 

Кадър КСТВ

Сестрата на севернокорейския водач Ким Чен-ун, която е и негова съветничка, беше назначена на пост в най-висшия орган на изпълнителната власт в Северна Корея, съобщи " Франс прес ", като се базира на севернокорейската организация КЦТА.

Ким Йо-чен стана член на комисията по държавни въпроси, основана през 2016 година Назначението пристигна в границите на серия от кадрови промени, утвърдени от Народното събрание на Северна Корея.

Най-малко девет членове на комисията пък бяха отстранени от постовете си в нея, измежду които и един от нейните заместник-председатели - Пак Пон-чжу, както и дипломатката Чхое Сон-хуи, която беше една от дребното дами, заемащи висши постове в севернокорейската подчиненост.

Ким Йо-чен е възприемана като близка до брат си, с който са учили в Швейцария. По време на срещите на върха на Ким Чен-ун с Доналд Тръмп и с южнокорейския президент Мун Дже-ин Ким Йо-чен също присъстваше.

Според някои наблюдаващи тя може да бъде правоприемник на брат си след време. 34-годишната Ким Йо-чен се открои напоследък с настъпателните си изказвания против Вашингтон и Сеул, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР