Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун тази година изглежда е

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун тази година изглежда е
Коментари Харесай

Ким Чен-ун пропусна новогодишното обръщение пред нацията

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун тази година наподобява е решил да не прави новогодишно послание, което съгласно анализатори се изяснява с нежеланието му да признае, че е позволил неточности в дипломатическата си политика към Съединени американски щати, съобщи Франс прес, представен от Българска телеграфна агенция.

Ким произнася новогодишна тирада всяка година от 2013 година В нея той прави обзор на миналата година и показва задачите си за новата. Пълният текст на речта се разгласява в севернокорейския държавен вестник.

Тази година държавната телевизия на КНДР не излъчи новогодишно послание. Вместо това тя сподели по какъв начин Ким чете дълга тирада на траялото четири дни съвещание на Централния комитет на ръководещата Корейска трудова партия. Обръщайки се към управителните партийни фрагменти Ким декларира, че Пхенян към този момент не се счита за привързан от мораториума върху нуклеарните и ракетни тествания и заплашва, че светът " скоро ще види новото стратегическо оръжие, с което разполага Северна Корея ".

Това е поврат във водената от две години дипломатическа политика на Северна Корея, която не реализира облекчение на интернационалните наказания, нито взе задоволителни ограничения за денуклеаризация, отбелязва Агенция Франс Прес.

Според преподавателя по интернационалните проучвания в южнокорейския университет Хандон Пак Вон-гон тази смяна може би има за цел да не слага Ким в неудобно състояние.

" Има голяма разлика сред това да произнесеш новогодишно послание и това да обявиш какво е било решено на пленарно съвещание " на ръководещата партия, сподели той.

" Когато произнасяте персонална тирада, това значи, че се обръщате директно към севернокорейските жители с изключение на към останалия свят. Това може да ви принуди да признаете, че в досегашния ви метод е имало дефекти ", означи Пак.

" Промяната може би е имала за цел да смекчи посланието ", позволи преподавателят в женския университет Евха в Сеул Лейф-Ерик Изли.

" С изявлението си пред домашна аудитория по време на партийно съвещание Ким може да се утвърди, без да наподобява нападателен, както можеше да стане, в случай че беше отправил нуклеарни закани в обособена тирада ", добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР