Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун ще посети Русия по

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун ще посети Русия по
Коментари Харесай

Насрочиха дата за среща между Ким Чен-ун и Владимир Путин

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун ще посети Русия по покана на съветския президент Владимир Путин , където ще организира диалози с него, съобщи Централната телеграфна организация на Северна Корея, представена от РИА Новости.

Очаква се бронираният трен на Ким Чен-ун да дойде във Владивосток в сряда , добави организацията.

Говорителят на съветския водач Дмитрий Песков разгласи по-рано, че подготовката на срещата с Ким Чен-ун е във финалната си фаза, а малко преди този момент от Кремъл оповестиха, че водачите на Русия и Северна Корея ще проведат срещата си преди края на този месец.

Южна Корея би приветствала визитата на севернокореския водач Ким Чен-ун в Русия , в случай че то способства за денуклеаризацията на Корейския полуостров, съобщи за южнокорейската организация Йонхап почитан чиновник в президентството в Сеул, съобщи ДПА.

" Разбирам, че ръководителят Ким Чен-ун може да посети Русия и считам, че това би било хубаво нещо за Южна Корея, тъй като е част от процеса по денуклеаризация и може да докара до положителни резултати ", сподели източникът, поискал анонимност. Понастоящем служителят е в столицата на Казахстан дружно с президента на Южна Корея Мун Дже-ин,у който в неделя стартира тридневно публично посещаване там.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР