Лидерът на СДС Божидар Лукарски вярва, че с формацията на

...
Лидерът на СДС Божидар Лукарски вярва, че с формацията на
Коментари Харесай

Лукарски видя много допирни точки с Валери Симеонов

Лидерът на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски има вяра, че с групировката на вицепремиера Валери Симеонов НФСБ имат доста допирни точки, а "синята партия " би трябвало да следва "консервативно-патриотична линия ".

"На последния изпълнителен съвет на партията аз дадох явен знак, че курсът на Съюз на демократичните сили би трябвало да е към тази линия, която се покрива от НФСБ и патриотите. Допирни точки са отношението ни към Истанбулската спогодба, позициите ни по отношение на съветския патриарх, много са нещата ", изясни ръководителят на Съюз на демократичните сили пред bTV.

Решението за обединяване с НФСБ евентуално ще бъде взето на 17 април, когато партийният актив на Съюз на демократичните сили се събира на народен съвет. Лукарски съобщи, че ще търси поддръжка от "по-големите районни организации " за това свое предложение.

"На съвета на партията би трябвало да се реши дали ще има придвижване към консервативно патриотични организации или към дясно демократични организации, каквито са "Да, България " и ДСБ ", уточни Божидар Лукарски.

От изявлението му се разбра, че Съюз на демократичните сили мисли за обединяване с ДСБ на Атанас Атанасов, само че не може да поддържа съюз с "Да, България " на Христо Иванов.

"СДС постоянно е било притежател на синята концепция. Съюз на демократичните сили от десните партии е най-добре подкрепяна и сме с най-хубавите структури, тъй че тази коалиция както желаят да я кръщават, само че "лилава коалиция " ще е по-точно ", разяснява Лукарски.

След това той още веднъж се върна на тематиката за съюз с НФСБ. "С Валери Симеонов имаме доста добър персонален контакт, само че тези тематики не сме ги обсъждали ", изясни Божидар Лукарски. Според него евроизборите са добър небосвод, към който да се стреми една бъдеща коалиция.

Понастоящем Съюз на демократичните сили и НФСБ са съседи в именитата постройка на ул. "Раковски " 134 в София.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР