Лидерът на руската наемническа групировка Вагнер Евгений Пригожин внезапно обяви,

...
Лидерът на руската наемническа групировка Вагнер Евгений Пригожин внезапно обяви,
Коментари Харесай

Вагнер ще изтегли войските си от Бахмут поради тежки загуби и липса на боеприпаси, заплаши Пригожин

Лидерът на съветската наемническа формация " Вагнер " Евгений Пригожин ненадейно разгласи, че силите му ще изоставен украинския град Бахмут, който се пробват да завладяват от предишното лято.

Той съобщи, че войските му ще изоставен града идната седмица на 10 май заради тежки загуби и незадоволителни ресурси от муниции.

" Заявявам от името на бойците на " Вагнер ", от името на командването на " Вагнер ", че на 10 май 2023 година сме длъжни да предадем позициите си в Бахмут на частите на Министерството на защитата и да изтеглим останките на Вагнер в логистични лагери, с цел да ближем раните си ", съобщи Пригожин в изказване, представено от " Ройтерс ".

Лидерът аргументира решението си с неналичието на муниции, защото поради този проблем бойците му " са обречени на безсмислена крах ". Изявлението му пристигна, откакто той разгласява видеоклип в обществените мрежи, на който се разхожда измежду телата на мъртви бойци и моли Министерството на защитата на Русия за още доставки на оръжие.

" Шойгу! Герасимов! Къде са... боеприпасите. Те умират, с цел да можете вие да се забавлявате в кабинетите си от алено дърво ", сподели той, като се обърна към министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб на съветските сили Валерий Герасимов.

A statement from Wagner PMC group by Prigozhin.

Prigozhin claims that Wagner will leave Bakhmut by May 10 and hand over positions to the troops of the Russian Federation and `lick their wounds`.

" Because, in the absence of ammunition, they are doomed to a senseless death. "
— NOELREPORTS
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР