Лидерът на републиканците в Камарата на представителите на САЩ Кевин

...
Лидерът на републиканците в Камарата на представителите на САЩ Кевин
Коментари Харесай

Би Би Си: Нов провал на републиканците и невиждана парализа в управлението на САЩ от времето преди Гражданската война

Лидерът на републиканците в Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти се провали в следващия си опит да бъде определен за ръководител на долната камара на Конгреса на фона на парализа в ръководството на Съединени американски щати, невиждана от ерата преди Гражданската война, съобщи Би Би Си, цитира Дневник.

Група десни представители в неговата партия провали 11-ия опит той да бъде определен на третия ден от гласуването.

Най-малко 200 републиканци поддържаха Маккарти във всяко от гласуванията тази седмица. По-малко от 10% от републиканските депутати са дали своят вот срещу него, само че те са задоволителни, с цел да му попречат да си обезпечи 218 гласа, нужни, с цел да наследи демократа Нанси Пелоси като ръководител.

Републиканците поеха контрола над Камарата на представителите на междинните избори през ноември, само че поради зародилата невъзможност нейните членове не могат да положат клетва и не може да приема законопроекти.

Камарата прекъсна работа до петък.

Никога от 1860 година насам, когато профсъюзът на Съединените щати се бореше по въпроса за робството, долната камара на Конгреса не е гласувала толкоз доста пъти за избор на ръководител. Тогава бяха нужни 44 тура.

Група от 20 твърдолинейни републикански депутати пречат на успеха на Маккарти, въпреки подкрепата за него от някогашния президент Доналд Тръмп.

Противниците на Маккарти споделят, че не му имат вяра по въпроса за битката за дълбоките съкращения на разноските и други ограничавания, които желаят да наложат на президента Джо Байдън и следения от демократите Сенат, отбелязва " Ройтерс ".

Един от тях, Ралф Норман от Южна Каролина, сподели пред Би Би Си, че просто не има вяра на Маккарти. Конгресменът съобщи, че екипът на Маккарти е заплашил с политическо възмездие против тях, в случай че не се съгласяват, през седмиците, водещи до тази невъзможност.

Междувременно демократите от малцинството продължиха да гласоподават в унисон за своя водач, Хаким Джефрис от Ню Йорк, първият негър, управлявал партия в Конгреса. Но наподобява малко евентуално той да завоюва.

Законодателите в мощно разграничената камара ще се съберат още веднъж по обяд в петък, втората годишнина от протеста на поддръжниците на Тръмп в Капитолия.

Маккарти - който е водач на републиканците в Камарата от 2019 година - завоюва поддръжка от повече от 200 републиканци, над 90% от неговата група. Те са все по-неспокойни, защото дневният им ред стопира.

Правилата не изискват ръководителят да е член на Камарата и в четвъртък републиканецът от групата на разбунтувалите се Мат Гетц от Флорида пусна протестен избор за Доналд Тръмп.

Маккарти предложи редица отстъпки на групата твърдолинейни републиканци, в това число място във авторитетната комисия по разпоредбите, която дефинира изискванията за спор по законодателството в камарата. Той също по този начин се съгласи да понижи прага за задействане на гласоподаване дали да бъде свален ръководителя единствено до един член на Камарата.

Председателят на долната камара е втори в линията на предаване на президентските пълномощия след вицепрезидента Камала Харис. Той дефинират дневния ред в Камарата и там без него не може да се прави законодателна работа.

През ноември републиканците завоюваха Камарата с дребна разлика от 222 против 212 в 435-местната камара. Демократите запазиха контрола над Сената.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР