Лидерът на провалилата се партия Да, България Христо Иванов издаде

...
Лидерът на провалилата се партия Да, България Христо Иванов издаде
Коментари Харесай

Христо Иванов нареди на Лозан Панов да продължи аферата с болтовете

Лидерът на провалилата се партия " Да, България " Христо Иванов издаде разпореждане на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов да продължи аферата с болтовете. Преди дни прокуратурата излезе със мнение, че няма данни за съзнателно разваляне на автомобила на НСО, в който се вози Панов, и няма да образува досъдебно произвеждане, напомня " Канал3 ". От постановлението се схванаха и забавни елементи като този, че Панов персонално е лобирал негов непосредствен другар да бъде назначен за негов персонален водач, че двамата не са се сетили да снимат развитите болтове, както и, че са открили за случая, когато отбили край пътя, с цел да си купи съдията гъби.

Темата през днешния ден беше коментирата и от премиера Бойко Борисов, който иронизира Панов, казвайки, че евентуално НСО би трябвало да назначи и специфични чиновници, които да ревизират болтовете му всяка заран. Борисов добави, че тематиката с болтовете е преекспонирана и няма никаква връзка със правосъдната промяна. Той посъветва магистрата да приказва повече за работата на съда, в сравнение с за работата на другите институции.

" Във всяка страна с претенцията за открит либерален ред, отправените в мафиотски жанр закани против ръководител на Върховния съд биха били обект на стремително и дейно (или най-малко усърдно проведено) следствие. Но, без значение че на 27.04.2017 година такава показна опасност беше отправена обществено, пред постройката на Висшия правосъден съвет, от шестима мъже с прясно отрязани агнешки глави в ръце, те бяха подминати от основния прокурор Сотир Цацаров по този начин, както прокуратурата след това подмина и нуждата да проверява този случай, по който даже не беше формирана инспекция ", написа загрижено Христо Иванов, чиято партийна интензивност се лимитира единствено с тематиката Лозан Панов, Сотир Цацаров и Висш съдебен съвет.

" Постановлението за отвод от формиране на това досъдебно произвеждане може да бъде обжалвано пред горестоящата прокуратура само от ръководителя на Върховен касационен съд.

Призоваваме господин Панов да апелира, тъй като потребителите на правораздаването би трябвало да бъдат окуражени, че има смисъл да отстояват правата си по закон. Призоваваме го, тъй като в противоположен случай персоналното му съмнение към институцията на прокуратурата би представлявало явен отрицателен сигнал към жителите, които така и така са обезверени от тази институция ", размахва пръст още Иванов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР