Лидерът на ПП ГЕРБ Благоевград, евродепутатът Андрей Новаков и представители

...
Лидерът на ПП ГЕРБ Благоевград, евродепутатът Андрей Новаков и представители
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ- Благоевград Андрей Новаков и колеги евродепутати, бранят бъгарското розово масло! ЕК иска да го обяви за токсично

Лидерът на Политическа партия ГЕРБ Благоевград, евродепутатът Андрей Новаков и представители на седем европейски страни се събраха в Казанлък,за да бранят българското розово масло.

Заплаха за българското розово масло поради правилник, който се приготвя от Европейската комисия, а маслото може да бъде несъмнено като токсично, оповестява Нова.

Според регламента розовото масло може да бъде оповестено за рисково за индивида и по този начин да бъде етикетирано при потреблението му в разнообразни артикули.

Ситуацията докара до това българските евродепутати да се съберат, с цел да упорстват етеричните масла да не попадат в тази категория. В битката им се причислиха техни сътрудници съвсем от цяла Европа,пише еконовини бг.

Според българските евродепутати единият от регламентите е „ неуместен ” - в случай че ползвате парфюм с розово масло, по-късно го отмиете в банята и тази съставна част попадне в канализацията, тя би отровила рибите.

Днес се оказа, че може би ще бъде реализирано единодушие за това розовото масло да бъде причислено като биологичен чист артикул.

" До края на годината считам, че европарламентът ще завърши с гласуването на първо четене и се надявам, че ще намерим съвършения баланс за запазването на бранша ", разяснява Мария Спираки от ЕНП.

„ Тя ще предложи да изтрием цялостен параграф от регламента, който визира българските розопроизводители, както те пожелаха ", добави евродепутатът Андрей Новаков.

България държи 75% от пазара на розово и лавандулово масло.

" Стремим се да живеем в един зелен и чист свят, а сега се опитваме да разбираем, за какво се пробват да сложат най- естествения и естествен артикул - българското розово масло, което се получава от пароводна филтрация на българската роза дамасцена, в забранителен лист ", съобщи Филип Лисичаров, член на управителния съвет на Асоциацията на етеричнита масла

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР