Лидерът на партия Спаси София и общински съветник Борис Бонев

...
Лидерът на партия Спаси София и общински съветник Борис Бонев
Коментари Харесай

"Преговорите буксуват": Борис Бонев поиска скоростно обединение срещу ГЕРБ за местните избори

Лидерът на партия " Спаси София " и общински консултант Борис Бонев " Продължаваме промяната " и " Демократична България " за обща кандидатура за локалните избори в София наесен.

" Отправям апел към " Продължаваме промяната ", към " Демократична България ", към всички хора, които не са съгласни с ремонт на ремонта, с разместени павета и така нататък - да намерим силата да се обединим с явен екип, претендент за кмет и съответни решения и да излизаме на терен, да убедим хората, че нашите решения са реализируеми ", съобщи Бонев пред БНР.

Още през ноември двете обединения, които се явиха дружно на парламентарните избори,, като Христо Иванов нееднократно е подчертавал значимостта на общо явяване. В края на същия месец Иванов удостовери за извършени начални диалози с " Продължаваме промяната " и " Спаси София ".

" Преговорите буксуват, времето напредва и който си мисли, че ГЕРБ са към този момент победени в столицата, бърка ", съобщи през днешния ден Бонев.

По думите му би трябвало да се избере най-подходящият кмет, а не оня който е най-удобен за дадена партия.

" В противоположен случай надвива инстинктът за партийно оцеляване, а София и ползите на жителите стават жертва на това ", сподели Бонев, който беше претендент за кмет през 2019 година

" Нямаме право на импровизации, тъй като мандатът за София е четири години и жителите няма да ни го простят. Време е тези дълги и тежки договаряния да тръгнат в вярната посока, да се фокусираме върху това по какъв начин да създадем София красива столица, в която живеем добре. Хората желаят да видят решения и екип, който ще ги убеди, че можем да осъществим обещанията ", добави Бонев.

Според него е назрял исторически миг за генерална смяна на метода, по който се ръководят градовете, само че парламентарните избори по-скоро приказват, че нещата не вървят добре.

" Въпреки успеха на " Продължаваме промяната - Демократична България " в София, в случай че това бяха локални избори, обединението нямаше да има болшинство в столичния общински съвет, с цел да може да се взимат решения. Ситуация, в която болшинството в общинския съвет зависи от ГЕРБ, би била злополука за града. Това значи продължение на некачествените поправки, на презастрояването, на игнорирането на кварталите, на зависимостите от близки до властта компании. Това е всичко, против което ние от Спаси София се борим към този момент 14 години! ", добави Бонев.

Според него се е видяло, че не става с подобен вид акция (определяна като позитивна), като на новата коалиция.

" Не става когато си имаш работа с безкрупулни мутри, с разбесняла се ламя, която на всичкото от горната страна разполага с отлично медийно обслужване. Да обясняваш какъв брой сме положителни не върви. Това е борба и не може да се води с глезене по главичката ", съобщи Бонев. Добави, че на отминалите избори се е видяло, че 1+1 не прави 3, а 1.5.

" Ние в София сме длъжни да създадем 4, дори 5, с цел да реализираме всички резултати, които софиянци чакат от нас ", уточни политикът.

Бонев прикани новата коалиция да не се коалира с ГЕРБ, което тя към този момент един път отхвърли. През седмицата след изборите Бойко Борисов съобщи, че стига да има постоянно държавно управление, е подготвен ГЕРБ да не издига претендент, откакто новата коалиция, каже градовете, които желае да ръководи.

" Предупреждаваме, че София може да бъде разменна монета сред двете съществени обединения при локалните избори. За нас това ще е неприемливо реабилитиране на ГЕРБ, тъй като тази партия през тези 18 години унищожи инстутициите в България, разгради нашата държавност. Не сме съгласни да се оправдават хората, които разградиха институциите ", сподели още Бонев.

До този миг ГЕРБ не е оповестила претендент за правоприемник на Йорданка Фандъкова като кмет на София. Кампания по какъв начин ще подрежда града обаче, който импровизирано е апетитен като главен кандидат за номинация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР