Лидерът на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев беше

...
Лидерът на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев беше
Коментари Харесай

Миротворец включи лидерът на партия МИР Симеон Славчев в списъка си


Лидерът на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев беше включен в листата на уеб страницата " Миротворец ". В уеб страницата Славчев е разказан като български проруски политик и антиукраински пропагандист и упрекнат в присъединяване в актове на филантропична експанзия против Украйна и съзнателно опозоряване на държавните знаци на Украйна. В уеб страницата " Миротворец " под фотографията и данните на Славчев е оповестен текст, който споделя, че през март месец тази година партия МИР е разгласила видео, което демонстрира по какъв начин претендентът за депутат на партията Атанас Стефанов смъква украинското знаме от постройката на Столична община и го хвърля през балкона.

Във връзка с публикуването на персоналните данни на водачът на партия МИР Симеон Славчев на уеб страницата " Миротворец ",. Ето какво написа Славчев в своето отворено писмо:
-->
Уважаеми господин Тончев,

Уважаеми господин Стоянов,

В последните дни и седмици в украинския уебсайт " Миротворец “ бяха оповестени персоналните данни на десетки български публицисти, политици, общественици и анализатори. В годините след основаването си уебсайтът неведнъж е обект на сериозна интернационална рецензия, защото служи за втълпяване на ненавист и смъртни закани към хората, чиито данни са оповестени в „ Миротворец “. Всичко това закономерно провокира реакцията от редица интернационалните организации и медии. Правозащитната организация „ Хюман Райтс Уоч “ осъди дейностите на уеб страницата и изрично съобщи, че сходни дейности заплашват сигурността и нарушават правото на персонален живот на всеки европейски жител, попаднал в този уебсайт.

В отчета за положението на правата на индивида в Украйна на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида за периода  от 16 май до 15 август 2017 година украинските управляващи са призовани да проведат бързо и дейно следствие на хипотетичните нарушавания и да отстранен персоналните данни от уеб страницата „ Миротворец “. През 2021 година Европейският парламент в своя резолюция от 2021 година приканва управляващите в Киев „ да осъдят изрично и да забранят интервенциите на екстремистки и стимулиращи ненавист групи и уеб страници, като „ Миротворец “, който подклажда напрежение в обществото и злоупотребява с персоналните данни на стотици хора, в това число публицисти, политици и членове на малцинствени групи.

Тук е мястото да напомня, че зад „ Миротворец “ стои група от обществено незнайни деятели, които поредно и години наред сформират описи с блогъри, европейски политици и жители, афишират ги без съд и присъда за нарушители и им насочат смъртни закани, като част от тях привеждат в деяние.

Ще напомня също, че " Миротворец " нашумява още през 2015 година, когато украинският опозиционен публицист Олес Бузина и украинският опозиционен политик Олег Калашников, включени с персонални данни в листата на уеб страницата, бяха убити при атентати. По-късно жертви на покушения стават и други хора от листата, като последните случаи са убийствата край Москва и в Санкт Петербург на също развивалите медийна активност съветски жители Дария Дугина и Владлен Татарски, както и съветския офицер Станислав Ржицки. Дугина беше щерка на световноизвестния съветски мъдрец Александър Дугин, чието име също стои на този уебсайт. След гибелта на изброените върху техните фотоси в " Миротворец " се появява диагонален надпис в алено: " Ликвидиран ".

Въпреки многочислените настоявания от страна на структури на Организация на обединените нации, ОССЕ, Европейския парламент и други интернационалните организации уеб сайтът " Миротворец ”, който нелегално популяризира персонални данни на хиляди нарочени хора, да бъде спрян от украинските управляващи, той продължава да действа.

Публикуването на персонални данни на уеб страницата " Миротворец ” съставлява съществено нарушаване на правата на включените в листата и дава опция за закани и оказване на напън, а обстоятелството, че измежду тях са имената на хиляди публицисти е сериозен удар против свободата на словото в Европа.

Уважаеми господин Тончев,

Уважаеми господин Стоянов,

във връзка появяването на моите персонални данни на уеб страницата " Миротворец " в качеството ми на ръководител на партия МИР, както и вероятните последици от това, апелирам да подсигурите моята и тази на фамилията ми сигурност по отношение на член 32 алинея 1 и в    осъществяване на член 56 и от Конституцията на Република България.

Нещо повече – упорствам неотложно да бъде подсигурена защита от НСО на всички български жители, публицисти, политици, общественици и анализатори, чиито данни бяха оповестени в " Миротворец ”.

Държа да подчертая, че в моята обществено-политическа активност постоянно съм изразявал и защитавал обичайните български полезности, морала, родолюбието, мира, свободата, справедливостта, свободата на словото и отбрана на правата на всеки един български жител. Никога и под никаква форма не съм насаждал ненавист и съм един от дребното български политически водачи, които всекидневно приканват за прекъсване на езика на омразата и разединението на българското общество.

Като ръководител на партия МИР постоянно съм упорствал и не преставам да упорствам за спокойно решение на спора сред двата приятелски, славянски и православни народа, тъй като е потвърдено, че мир се реализира посредством разсъдък, разговор и единствено и само с мирни и дипломатични средства, а не посредством даване на оръжие и втълпяване на ненавист.

Уважаеми господин Тончев,

Уважаеми господин Стоянов,

Моля неотложно да предприемете дейности за обезпечаването на сигурността и здравето на всички български жители, чиито персонални данни са издание в уеб страницата " Миротворец ”.

Моля неотложно да предприемете дейности включително и през европейските институции този уебсайт да бъде спрян, с цел да не може да продължи публикуването на персонални данни на други български и европейски жители и посредством уеб страницата да бъдат отправяни смъртни закани към тях.

Моля неотложно да информирате Народното събрание, както и цялото българското общество чрез българските медии какви дейности сте подхванали, с цел да осигурите сигурността на всички български жители, чиито персонални данни са издание в уеб страницата " Миротворец ”.

Гр. София, 25.05.2023 г.                              

С почитание:

                      /Симеон Славчев, ръководител на партия МИР/

Линк към уеб страницата:

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР