Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов официално няма да е

...
Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов официално няма да е
Коментари Харесай

ЦИК прие заявленията на Бойко Борисов и Николай Събев за отказ от депутатско място

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов публично няма да е народен представител. Централната изборна комисия утвърди подаденото от него заявление, с което той се отхвърля да бъде посочен като определен за депутат от два региона - в София и Пловдив, съобщи БНР.

След изборите Борисов съобщи, че още веднъж ще се откаже от депутатския си мандат и акцентира " нито желая да съм министър, нито народен представител, нито министър председател " .

Иван Грънчаров от листата на ГЕРБ-СДС в 11-ти Ловешки МИР също няма да бъде обявяван за определен за депутат, откакто ЦИК утвърди и подаденото от него заявление. Това значително размества листата на обединението, защото и поставеният под №3 Иван Миховски също отхвърли да е народен представител. В Ловеч, ГЕРБ- Съюз на демократичните сили печели 2 депутатски места.

Николай Събев - някогашния министър на превоза, който водеше листата на " Продължаваме промяната " в Рус е, също се отхвърли да е депутат, а заявката му бе признато от ЦИК.

Никога не съм желал да бъда професионален политик и в този момент считам, че ще съм потребен в подобряването на бизнес средата повече, в сравнение с бих бил на политическата сцена, разгласи Събев, представен от пресцентъра на " Продължаваме Промяната ".

Той изяснява, че преди година и половина се е присъединил в един " въодушевен тим от младежи ", тъй като вярвал, че България би трябвало и може да се промени.

" Исках да покажа, че и моето потомство, и хората, които са построили мощен и сполучлив бизнес би трябвало да са част от построяването на една нова България ", пише още някогашният министър на превоза.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР